„Zda děti přišly i se svými rodiči, to říci s jistotou nemohu. Všichni ale přišli 
v doprovodu dospělých. Celkem jich bylo pět či šest," vypočítal mluvčí jihlavské zoologické zahrady Martin Maláč. Dodal, že děti do práce nikdo nutit nemůže. „To bylo na dospělých, zda nechají pracovat i děti, my jim to nakazovat nemůžeme," namítl Maláč. Skupinka dotyčných zametala přístupové chodníky v zoologické zahradě.

Kdy přijdou příště, to není zřejmé. „Žádný harmonogram práce jsme nedělali. 
Je to na tom, jak se s nimi domluvíme. Podle aktuální potřeby," uvedl Maláč.

Jeden plameňák na následky zranění pošel, druhý je pohmožděný.
Trojice dětí zabila plameňáka v jihlavské zoo, druhý útok přežil

Odškodné za ubitého plameňáka zoologická zahrada vyčíslila na padesát tisíc korun. Suma se jim zatím na účtu neobjevila. „Na mimosoudním vyrovnání se rodiče dohodli s paní ředitelkou a ekonomkou. Zřejmě budou sumu nějakým způsobem splácet, ale jak, to nevím," poznamenal Maláč.

Zoologickou zahradou od nešťastné události s ubitým plameňákem procházejí častěji městští policisté. „Někdy tudy procházíme jednou denně, někdy vícekrát, podle potřeby," poznamenal ředitel Městské policie Jihlava Jan Frenc. Kromě toho městská policie dohlíží také na pořádek na parkovišti u hlavního vstupu do zoologické zahrady.

Co se týče posílení kamerového systému, tak zatím vedení zoologické zahrady žádné velké opatření nechystá. Pouze teď zrevidovalo stávající kamery a některé z nich přemístilo. 
O případném navýšení počtu kamer zoo jedná. „Nechceme se rozhodovat zbrkle," podotkl Maláč.

Pracovníky jihlavské zoologické zahrady a veřejnost šokoval incident, při kterém tři malí kluci zaútočili na plameňáky. Jedno zvíře útok nepřežilo.
Ubitý plameňák: Není to první případ v zoo