Do třetího ročníku soutěže o Cenu hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost se letos přihlásilo 29 subjektů. „Cílem soutěže je upozornit a ocenit aktivity v oblasti společenské odpovědnosti a zvýšit prestiž těch, kteří princip společenské odpovědnosti v našem regionu aktivně uplatňují. Odpovědné firmy si uvědomují, že nejsou pouze izolovanými jednotkami působícími ve společnosti, ale že dobré vztahy se zaměstnanci, zákazníky a partnery přinášejí další pozitivní efekty a přispívají k žádoucímu rozvoji,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

V kategorii do 250 zaměstnanců se letos na prvním místě umístila brodská inženýrská společnost B:TECH. Ta dodává služby v oblasti průmyslové automatizace zákazníkům po celém světě. Na trhu působí od roku 2000.

„Vysočina je krásné místo k životu. Jsme rádi, že se můžeme podílet na jeho rozvoji. Dlouhodobě se věnujeme popularizaci technických oborů a spolupráci s technickými talenty, žáky, studenty i dětmi, což je mimo jiné nejsilnější náplní našeho snažení v oblasti společenské prospěšnosti,“ vysvětluje důvodu úspěchu Igor Zahrádka, generální ředitel společnosti B:TECH.

Vedle diplomu si oceněné firmy odnesly také originální plastiku propojující symboly Kraje Vysočina, sklo, zelenou a modrou barvu. Spolu s ní získaly i oprávnění používat prestižní známku „Držitel Ceny hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost“ a také logo ocenění.

„Není to jen radost, ale také velký závazek. Naše aktivity ziskem ocenění nekončí a jde o stálou a nedílnou součást naší činnosti, kterou budeme i nadále rozvíjet,“ doplnil Igor Zahrádka.

Velkými změnami prochází budova základní školy v Libici nad Doubravou.
Škola v Libici nad Doubravou prochází rekonstrukcí

Na třetím místě ve stejné kategorii uspěla také další firma z Havlíčkobrodska, jeníkovská společnost Houfek a.s.. Ta se za více než 25 let své existence vypracovala na špičku v oboru a stala se významným výrobcem dřevoobráběcích strojů v Evropě. Díky technické jedinečnosti a kvalitě dílenského zpracování dnes vyrábí bezmála tisíc strojů ročně a vyváží do více než padesáti zemí světa.

V kategorii veřejný sektor se skvěle umístilo také Gymnázium Chotěboř. Škola získala třetí místo za to, že nechce být jenom továrnou na vzdělání, ale poskytuje prostor i pro individuální růst při řadě školních a volnočasových aktivit.

Cenu hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost uděluje Kraj Vysočina ve spolupráci se Sdružením pro oceňování kvality.

Cena hejtmana Kraje Vysočina za společenskou odpovědnost pro rok 2017:

Kategorie soukromý sektor do 250 zaměstnanců:
1. místo – B:TECH, a. s (Havlíčkův Brod)
2. místo – General Logistics System Czech Republik s.r.o. (Jihlava)
3. místo – Houfek a.s. (Golčův Jeníkov)

Kategorie soukromý sektor nad 250 zaměstnanců:
1. místo – MANN + HUMMEL (CZ) v.o.s., MANN + HUMMEL Service s.r.o. (Nová Ves)
2. místo – První brněnská strojírna Velká Bíteš, a.s. (Velká Bíteš)
3. místo – ICOM transport a.s. (Jihlava)

Kategorie veřejný sektor - obce:
1. místo – Žďár nad Sázavou
2. místo – Třebíč
3. místo – Humpolec

Kategorie veřejný sektor - ostatní:
1. místo – Střední průmyslová škola Třebíč
2. místo – Zoologická zahrada Jihlava, příspěvková organizace
3. místo – Gymnázium Chotěboř

Ilustrační snímek
Pachatel se vloupal do bytu a odnesl šperky za tisíce