Soutěž o padesáti litrový sud piva vyhlásil starosta Třeštice na Jihlavsku Martin Kodys v úterý. „Dvaadvacet let jsem dělal profesionálního hasiče v Telči a s jistotou můžu napsat, že jsem nezachránil tolik lidských životů a rodin od neštěstí jako Miloš Vystrčil, který svým urputným jednáním prosadil stavbu kruhového objezdu na křižovatce smrti Na Kasárnách. Proto v neděli odpoledne dovezu padesátilitrový sud piva do obce v senátním obvodě číslo dvaapadesát, která bude mít nejvyšší volební účast a současně v této obci vyhraje Miloš Vystrčil druhé kolo voleb do Senátu. Tak se snažte,“ napsal na sociálních sítích Kodys.

Miloš Vystrčil a Jana Nagyová
Vystrčil, nebo Nagyová? Na Jihlavsku začaly mimořádně vyhrocené volby

Velkým favoritem pivní soutěže jsou Vápovice na Jihlavsku. Obec s devětatřiceti obyvateli si totiž pravidelně drží volební účast kolem devadesáti procent, přičemž Vystrčil v prvním kole získal sedmdesát procent hlasů.

KOMPLETNÍ INFORMACE O SENÁTNÍCH VOLBÁCH NA JIHLAVSKU NAJDETE ZDE

Taktiku uplácení naturáliemi zvolila i Vystrčilova sokyně Jana Nagyová. Společně s Andrejem Babišem, Karlem Havlíčkem a Alenou Schillerovou voliče lákají na předvolební setkání, kde budou zdarma rozdávat pivo, klobásy a svařáky.