„Mám pálivé větry. A přitom se hlídám kvůli kojení. Nevíte někdo, čím to může být? Děkuji za odpověď.“

„A když příťa bude nosit trenky místo slipů, tak snadněji otěhotním?“

Markéta Taufer Wernerová s jedním z více než stovky miminek, které pomáhala přivést na svět.
Dula zažívá u porodů něhu i neskutečnou citovou bolest

Největší perly z maminkovských diskusí daly dohromady Domča a Bára ve svém úspěšném podcastu s názvem Z_matky. „První měsíce s miminkem jsou pro většinu žen velmi náročné. Z porodnice si odnáší zranitelný uzlíček, který je na vás zcela závislý a vy, i když se snažíte sebevíc, mnohdy ani po několika měsících nevíte, co miminko trápí a jak mu pomoci. I proto maminky v záplavě hormonálních změn často hledají odpovědi na své strachy na všemožných internetových mama diskuzích a fórech,“ míní Dominka a Barbora.

Nenuceně si o strastech zejména prvorodiček povídají ZDE.

Mnohdy se ale dotazy na maminkovských fórech ani netýkají mateřství. „Mě nejvíc pobavil dotaz, kde se maminka ptá jak se zbavit vředu u vagíny. Ten se dokonce nebála vyfotit a následně i zveřejnit,“ diví se Dominika.

Ale jak obě přiznaly, i ony jako prvorodičky začátečnice hledaly na internetu prazvláštní věci o svých dětech. „Ty první týdny po porodu jsou opravdu šílený, byla jsem tak vynervovaná ze všeho, že jsem hledala i to, jak poznám, že miminku je zima,“ směje se už dnes své zkušenosti Barbora.