Předchozí
1 z 6
Další

Monika Harudová.Zdroj: Michal Vonderka

Pracuje totiž v Občanské poradně a Charitní záchranné síti Oblastní charity Pelhřimov. „Letos v červenci tomu byl rok, co jsem nastoupila do Charity,“ přemítala Monika Harudová.

Monika Harudová.Zdroj: Michal Vonderka

Na své práci má nejraději pocit z dobře odvedené práce, kdy lidem, kteří to opravdu potřebují, může poradit či podat pomocnou ruku.

Monika Harudová.Zdroj: Michal Vonderka

„Obzvlášť mám radost, když pomůžeme lidem, kteří jsou v tíživé životní situaci. Pomůžeme jim překonat toto období a oni se mohou znovu plnohodnotně zapojit do společnosti,“ usmála se mladá pracovnice pelhřimovské charity.

Monika Harudová.Zdroj: Michal Vonderka

Monika vystudovala pelhřimovskou obchodní akademii. Po dokončení střední školy si ale uvědomila, že to není úplně to, čemu by se chtěla dál věnovat. „Proto jsem si dala rok na rozmyšlenou a začala jsem chodit do jazykové školy, kde jsem se učila angličtinu. V té době jsem si všimla reklamy na Jabok - Vyšší odbornou školu sociálně pedagogickou a teologickou, kam jsem také nastoupila a studium na škole dokončila,“ prozradila.

Monika Harudová.Zdroj: archiv Oblastní charity Pelhřimov

Sociální pracovnici Moniku Harudovou to vždy táhlo k práci s lidmi. „Ne vždy ale klient odchází spokojený, protože přišel s tím, že mu pomůžeme hned. To ale není vždy možné. Na Charitní záchranné síti je občas těžké to, že klienti, kteří přijdou, požadují určité věci, které nemohou dostat. My jsme totiž vázáni tím, co nám dají občané. Za to bych chtěla všem, kteří něco donesli, nebo se k tomu chystají, moc poděkovat,“ řekla.

Monika Harudová.Zdroj: archiv Oblastní charity Pelhřimov

Ve svém volném čase Monika nejraději poslouchá hudbu, která ji dokáže zvednout náladu a dobít energii. Také se ráda setkává se se svými přáteli. „Bohužel letošní situace kolem Covidu setkáváním moc nenahrává, ale díky videohovorům se s přáteli můžu setkat tváří v tvář,“ ukončila povídání Harudová.