Profesorka Nerudová i generál Pavel přiznali, že zkusili marihuanu, a Pavel dokonce přišel kvůli alkoholu za volantem na tři měsíce o řidičák. To je ovšem jiný kalibr než u Babiše, který je obžalován z údajného padesátimilionového dotačního podvodu.

Kterému z těchto dvou kandidátů byste dali hlas? Podpořte ho v ANKETĚ pod článkem.

V prvním duelu Deníku se tak střetnou uchazeči o Hrad, kteří mají podle všech průzkumů volebních preferencí šanci dostat se do druhého kola. V minulých dílech už jsme v živých debatách představili další aspiranty: Jaroslava Baštu, Tomáše Zimu, Karla Diviše, Josefa Středulu a Pavla Fischera. Všichni, včetně Babiše, se účastnili videoanket v rámci Prezidentského souboje Deníku.

Andrej Babiš na návštěvě Moravskoslezského kraje, 24. srpna 2022, Třinec.
Číslo za názor? Babiš od lidí získává osobní údaje, dotazník míří i do schránek

Zdroj: DeníkO Nerudové a Pavlovi se občané za poslední měsíce už dověděli hodně, a to včetně věcí, které zpočátku spíše tajili. V případě bývalé rektorky Mendelovy univerzity jde o získávání doktorských titulů pro zahraniční studenty na Provozně-ekonomické fakultě MZLU. U generála ve výslužbě je to členství v KSČ a vedení její základní organizace, byl též frekventantem zpravodajského kurzu.

Zdá se však, že voliče daleko víc zajímá, jak by Nerudová či Pavel přistoupili k výkonu prezidentské funkce, podle čeho by vybírali kandidáty na ústavní soudce, koho by jmenovali premiérem, kým by se obklopili a co by udělali s Pražským hradem.