„Po páté odpoledne jsem přijížděla domů k Jaroměřicím z práce. Město nebylo vůbec vidět, jaké provazy vody padaly z nebe. Vytopilo nám to jindy suchý průjezd, chodník a kanalizace na ulici vůbec nestíhaly ty přívaly vody brát,“ popsala své zážitky třicetiletá Jaroměřiřanka Jana. Tím to ale nekončilo. Do půlnoci přicházely postupně další přívaly srážek spojené s bouřkami.

„Nakonec náš uzavřený dvorek připomínal akvárium, voda už se nechtěla do půdy vsakovat, hrkla do dílen a stodoly. Manžel z dílen vynosil čtyři velké plechové vany vody,“ pokračovala Jana. Ještě v jednu hodinu ráno celá rodina pracovala na odklízení paseky.

A v sobotu dopoledne s obavami Jaroměřičtí sledují šedou masu oblaků na obloze. „Dvůr je podmáčený, nevím, co se bude dít, až to zase začne znovu. Jen se modlíme, aby to nebylo s takovou intenzitou,“ dodává Jana.

Například pole zahradnictví u Louckých bylo v sobotu ráno zatopené.
Hasiči zaznamenali konkrétně v Jaroměřicích během popsaného časového úseku čtyři výjezdy, kdy odčerpávali vodu ze sklepů a ucpané kanalizace. A podobnou situaci lidé zažili v Biskupicích, Rokytnici i v Polici.

Meteorologové varují před dalšími přívalovými srážkami, situaci Deník sleduje a zprávy budeme průběžně aktualizovat.