Od 10. srpna si budou moci načepovat čerstvé mléko v potravinách na Náměstí Míru v Jaroměřicích nad Rokytnou a o den později i na náměstíčku ve Vladislavi.


„Samozřejmě proběhne slavnostní otevření, bude připraven program a soutěže pro děti, hostesky budou nejen pomáhat s provozem automatu,“ informovala Jiřina Nováková z Agro Mohelno, která automaty provozuje.


Přesto se v současné době prodej mléka snížil. „Některé nepodložené výroky velmi uškodili prodeji čerstvého mléka. Pro veřejnost jsou informace, které proběhly v televizi, bohužel důvěryhodné a lidé za nimi nehledají nic špatného. Kdyby věděli, jak přísné hygienické požadavky jsou na provoz mlékomatu, pak by se nad takovýmito zprávami moc nepozastavovali,“ řekla Nováková.


Dva automaty přibyly, dva ubudou


„Já si zajdu pro mléko do automatu rád. Je to příjemná změna oproti těm z krabice,“ řekl Miroslav Dvořák z Třebíče.


O dva současné automaty však zákazníci přijdou. „Zrušen bude prodej v provozovnách Jipa Bauer v Třebíči Borovině a na Karlově náměstí. Omlouváme se tímto třebíčským zákazníkům, ale celková koncepce prodeje mléka na Třebíčsku nás dovedla k těmto změnám,“ dodala Nováková.


Mezi nejmodernější automaty na Třebíčsku patří u ZŠ Husova v Náměšti nad oslavou a v prodejně na sídlišti hájek v Třebíči.


„Tyto mlékomaty reagují na současné potřeby trhu, jak zákazníků, tak dodavatele. Z vysoce účinných funkcí mohu jmenovat například automatický proplach výdejního místa párou, sms upozornění na docházející mléko, možnost koupě nejen lahví, ale i nejrůznějších mléčných předmětů či možnost rozměnění mincí,“ sdělila Jiřina Nováková.

Mlékomaty

* Prodejna Jednota MB, sídliště Hájek, Třebíč

*Potraviny IVA, nám. Míru, Jaroměřice nad Rokytnou

*Restaurace u Krále Vladislava, Vladislav

* Naproti Základní škole, Husova ul., Náměšť nad Oslavou

* Řeznictví Kryška, Mohelno