„Záměrem bylo navázání na tradici vaření piva ve městě, která zanikla v roce 1949. Řadíme se do kategorie minipivovarů, takže maximální varná produkce jsou čtyři tisíce hektolitrů piva ročně. Pivo vaříme tradiční metodou, tedy varna spilka sklep," uvedl provozní Malostránského pivovaru a Hotelu Jelínkova vila Bohdan Vítek.

Pivo, které minipivovar nabízí a jemuž se již dostalo řady ocenění, nese název Harrach. Všechny druhy jsou nefiltrované, nepasterizované a bez přídavných látek. V základní nabídce je světlý a tmavý ležák a více než desítka pivních speciálů, které se v nabídce podle výroby střídají. Například medový, kouřový či kávový ležák, sváteční ležák a řada dalších.

Kromě restaurace je pivo Harrach k mání zejména ve specializovaných prodejnách. Obliba kvalitní produkce minipivovarů podle názoru Bohdana Vítka mezi lidmi stoupá, objevují se štamgasti, kteří dají přednost třem kvalitním „kouskům" místo obvyklých dvanácti desítek někde ve výčepu.

Vítek přirovnává rozdíl mezi pivem z velkého pivovaru a produkcí chemicky neupravovaného piva v minipivovarech k čerstvě nadojenému mléku a mléku v kartonu ze supermarketu.

„Průmyslově vyráběné produkty mají sice delší trvanlivost, ovšem za cenu přídavku chemických látek a chuťově se s čerstvými vůbec srovnávat nedají," dodal Bohdan Vítek.