„V současné době máme stavební povolení na rozšíření nákupního centra Stop Shop Třebíč. Výstavba bude zahájena již brzy – v následujících měsících. V rámci rozšíření prodejní plochy budou nájemci KFC a Decathlon (sportovní obchod, pozn. red.). S dalšími zájemci jednáme,“ uvedl manažer Tomáš Stařík ze společnosti Immofinanz ČR, která spadá pod rakouskou mateřskou společnost Immofinanz, podnikající v oblasti komerčních nemovitostí a vlastnící značku Stop Shop. Stařík zároveň sdělil, že se v Třebíči nepočítá s žádným dalším hobby marketem.

Podle informací Deníku se stavba naplno rozjede počátkem příštího roku, v současnosti se dolaďují projekty, hovoří se o tom, že vznikne například větší prodejní plocha pro dm drogerii.

„Z náhledů, které jsem měl možnost vidět, jsem zjistil, že se má v budoucnu zřejmě rozrůst taky Kaufland. Občerstvení KFC má být nejspíš na místě dnešní zelené louky po levé straně, když se do areálu vjíždí z kruhového objezdu,“ naznačil vedoucí třebíčského odboru dopravy Aleš Kratina.

Právě třebíčský odbor dopravy spolu s investorem chystá některé dopravní novinky. Především přibude kruhový objezd přímo na velkém parkovišti uvnitř areálu Stop Shopu. Dosavadní přednost zprava dělá spoustě řidičů problém. „Mám vždycky co dělat, abych si honem přebrala, kdo vjíždí do křižovatky první. A když už si situaci správně vyhodnotím, stává se, že mi stejně někdo nedá přednost a jede na sílu stylem – mám větší auto, tak si počkej. Už jsem se vyhnula několika srážkám,“ svěřila se řidička Alena Klímová.

Z otevírání nové cyklostezky.
Přibyl další kus cyklostezky na trase Dukovany – Třebíč

Manažer Tomáš Stařík k tomu sdělil, že kruhový objezd nabízí nejlepší řešení pro regulaci provozu. „A optimální nákupní zážitek,“ doplnil.

U autobazaru Jahoda na hlavní silnici vzniknou autobusové zastávky pro příměstské autobusy. „Aby lidé nemuseli pěšky až od Alfy,“ vysvětlil Aleš Kratina.

Město zadalo studii, která má odpovědět na otázku, zda by pomohl k lepší průjezdnosti světelné křižovatky u Albertu jeden odbočovací pruh ve směru od Stříteže doprava, do Spojovací ulice. „Investor zase zkoumá, zda by byl možný vznik nové příjezdové komunikace do Stop Shopu zezadu z Hrotovické ulice prostorem mezi firmami,“ prozradil Kratina.

A se zlepšením průjezdnosti celé lokality na okraji Třebíče souvisí i novinka, kterou se město chystá instalovat o prázdninách. Budou to semafory v křížení ulic Hrotovické a Spojovací, tedy poblíž benzinky Shell. „Půjde o dynamicky řízenou křižovatku. Do vozovky necháme nainstalovat indukční smyčky, které dokážou rozpoznat intenzitu provozu a tomu uzpůsobit propustnost křižovatky,“ vysvětlil Aleš Kratina.

Celý areál nákupní zóny Stop Shop leží v katastru Stříteže. „Nové prodejní plochy vzniknou v souladu s územním plánem. Jedna z věcí, které by si měl ještě investor dořešit s Třebíčí, je chodník směrem do města. Chodci tam využívají vyšlapanou stezku v terénu, chtělo by to v těch místech udělat něco pořádnějšího,“ zamyslel se střítežský starosta Zbyněk Procházka.

Slza (v černém) sice v obou čtvrtfinálových zápasech podlehla favoritovi SK Jihlava B, ale rozhodně se nemá, za co stydět.
Třebíč nestačila na čtyřnásobného mistra z Jihlavy. Přibyslavice vyřadily Flyers

Místostarosta Třebíče Vladimír Malý, který má dopravu na starosti, už se o chodník zajímal. „Vede po soukromých pozemcích. S majiteli jsem jednal. Přislíbili mi, že při výstavbě nových marketů a revitalizaci prostoru to tam pro chodce vylepší,“ konstatoval.

Společnost Immofinanz má nákupní centra jednotného vzhledu pod značkou Stop Shop v sedmi zemích Evropy v celkem 68 lokalitách. Z toho deset je jich v Česku.