„K dnešnímu dni naše společnost vytvořila devadesát nových pracovních míst a má v současné době celkem 254 zaměstnanců. K naplnění podmínky nám v současné době zbývá vytvořit 25 pracovních míst," informoval v dopise zastupitele ředitel společnosti Josef Netík.

Právě zastupitelé měli na svém posledním zasedání rozhodnout, zda společnosti podmínku prodlouží o další tři roky. Společnost ji totiž měla splnit do konce letošního roku.

„Naše společnost se snaží od loňského podzimu, kdy se zmírnila zakázková krize ve stavebnictví, masivně nabírat nové pracovníky. Bohužel se nám nedaří v námi požadovaných profesích tento požadavek z důvodu nedostatku kvalifikovaných profesí na trhu práce i přes veškerou snahu naplnit," uvedl Netík.

Zastupitelé se rozhodli společnosti vyhovět a její závazek prodloužit o další tři roky. „Nebylo by dobré trestat společnost za to, že nemůže obsadit pracovní pozice, které vytvořila. A to díky tomu, že aktuální trh práce takové zaměstnance nenabízí," vysvětlil třebíčský radní Pavel Pacal.

Nezaměstnanost v Kraji Vysočina v posledních měsících stále klesá. „Vzhledem k trvale vysoké nabídce pracovních míst a síle trhu práce, který i v tomto období nasává další pracovníky, očekáváme do konce roku maximálně stagnaci nebo další mírný pokles," řekl Pavel Literák, analytik jihlavského úřadu práce.

Třebíčská průmyslová zóna v Hrotovické ulici je již plná. A město nyní chystá novou u výpadovky na Velké Meziříčí. „Předpokládám, že bychom se v polovině příštího roku mohli pustit do síťování pozemků a v roce 2018 je nabízet případným zájemcům. Zájem je velký. Pozitivně vnímáme, že se jedná především o místní společnosti, které chtějí expandovat nebo soustředit své aktivity do Třebíče," těší radního Pacala.