„Jedenáctistupňová piva jsou současným trendem na trhu. Chtěli jsme se odlišit od hlavního proudu, proto nevaříme světlou, ale polotmavou jedenáctku,“ uvedl ředitel pivovaru Richard Moravec.

Pro začátek pivovar uvařil 80 hektolitrů polotmavé jedenáctky, ale je připraven produkci navýšit.

Polo vzniká a zraje stejně jako tradiční chotěbořské dvanáctistupňové ležáky Prémium a černé Prémium čtyřicet dnů, na úrovni obou uvedených dvanáctek je také cenově.

„Je to lehce nahořklé pivo, které má velkou výhodu v tom, že je lehčí než dvanáctka, má méně alkoholu, zároveň je ale chutnější než desítka,“ řekl sládek Oldřich Záruba, který věří, že si chotěbořská polotmavá jedenáctka rychle najde oblibu u spotřebitelů.

(kav, zrc)