M. BUDĚJOVICE – VYŠKOV 4:3


Favorizovaní domácí na soupeře od začátku vlétli a už po necelých třech minutách otevřel skóre Petr Jaskula. Jenomže ke slovu se dostali i Vyškovští, kteří nastoupili s deseti hráči do pole. Navíc pro zdravotní potíže nakonec nezasáhl ani bývalý hráč brněnské Komety Radim Špondr.


Hosté vyrovnali v šesté minutě Jiřím Mikešem a v 11. minutě otočil stav Petr Horáček. Budějovičtí odpověděli posilou z Třebíče Petrem Filou, který využil přesilovou hru o minutu později.


Žihadla měla nadále více ze hry a soupeře svírala do útočných kleští. Po sérii nevyužitých šancí vrátil vedení na stranu domácích v 18. minutě Rudolf Cakl.


„Po docela slibném začátku jsme tu první třetinu tak nějak dohráli. Myslím si, že jsme měli utéct o dva nebo tři góly, aby se nám hrálo lépe,“ má jasno trenér Moravských Budějovic Oldřich Válek.


Druhá třetina mnoho hokejové krásy nepobrala. K vidění byly pouze zoufalé pokusy hostitelů o navýšení vedení. Ovšem Vyškované předváděli precizní defenzivu a byli to oni, komu se podařilo skórovat. Po nenápadné akci ve 24. minutě vyrovnal Pavel Dobeš. Tentýž hráč v polovině utkání nastřelil tyč.
„Do druhé třetiny, nevím proč, přišlo úplně jiné mužstvo. Hráli jsme doslova obrácenou třetinu, nenahráli jsme si, neobsazovali jsme protihráče a bylo to docela zmatené. Padli jsme tak do útlumu, ze kterého bylo těžké se dostat,“ nechápavě kroutil hlavou budějovický kouč, který v závěrečném dějství stáhl hru na dva útoky. „Jinak to nešlo,“ řekl Válek.


Úspěch domácích se nakonec dostavil až deset minut před třetí sirénou. Rozhodnutí na sebe vzala třebíčská posila Petr Fila.


„Poslední třetinu jsme se dejme tomu snažili, ale než jsme se k něčemu propracovali, tak to trvalo dost dlouho. V závěru nějaké šance byly a jednu jsme proměnili,“ oddychl si budějovický lodivod.


„Hosté se podle mého názoru moc nenadřeli na to, aby prohráli jen čtyři tři. Hráli velice ekonomicky, šetřili silami, nahazovali si puky, jednoduše šli do útočného pásma a co mohli, to vystřelili,“ uvedl na adresu soupeře trenér Žihadel.

Branky a nahrávky: 3. Jaskula (Anderle, Barvíř), 12. Fila (Ščepka, Cakl), 18. Cakl (Ščepka), 50. Fila (Cakl, Ščepka) – 6. Mikeš (Skácel), 11. Horáček, 24. Dobeš (Mikeš, Lošek). Rozhodčí: Kladník – Šustr, Bártek. Vyloučení: 3:5, navíc Tománek (VYŠ) 10 OS. Využití: 1:0. Diváci: 287. Třetiny: 3:2, 0:1, 1:0. Moravské Budějovice: Kameš (21. Ondrůj) – R. Dusík, Boudný, Vondráček, Vlašín, Prkna, P. Válek - Jaskula, Anderle, Barvíř - Fila, Cakl, Ščepka - Adamec, Langmann, Krčál - Sobotka, Topol.