Mužstvo opustili, jak uvádí webové stránky klubu, hráči jako Míča, Topol, Ferenčík, Barvíř, Sedláček, Hradecký, Boudný a změn bude podle slov kouče víc. „Sestava, se kterou jsme odehráli první přípravné utkání s Jindřichovým Hradcem, není ještě ustálená. Zkoušíme nové hráče, kteří se uchází o místo. V záloze mám ještě jednu pětku, se kterou počítám," vysvětluje budějovický kormidelník.

Trenér Žihadel prozradil, že mužstvo bude spolupracovat s okolními kluby. „Na střídavé starty k nám budou chodit hráči z Jihlavy, Třebíče nebo Znojma, kteří se nevejdou do áčka. Je to pro ty kluby ekonomičtější, než řešit, co s nimi a u nás se můžou vyhrát," doplňuje Cakl.

Ten má během přípravy naplánované čtyři zápasy a v tom prvním Žihadla přestřílela Jindřichův Hradec. „To utkání nám ukázalo, především, že jsme dobře připravené po fyzické stránce. Hráči mě překvapili s jakým nasazením hráli. Potěšila mě ta chuť hrát a bojovat o místo. Výběr hráčů pro tento zápas jsme trefili," těšilo budějovického lodivoda, který by měl mít k dispozici celkem 22 hokejistů.

„Počítám, že do sezony vstoupíme s 18. či 19. hráči, ale takhle budu mít těžké rozhodování při výběru, když všichni tak poctivě makají," dodal s úsměvem kouč Žihadel, který do dalších zápasů udělá změny v sestavě.

Budějovice mají na programu další přátelské utkání už dnes, kdy opět na třebíčském ledě vyzvou Žďár nad Sázavou.

Plán přípravy

31. 8. J. Hradec 9:5

5. 9.  Žďár n. S., 18.00 (ZS Třebíč)

7. 9. J. Hradec, 18.00 (V)

12. 9. Žďár n. S., 18.00 (V)