OKŘÍŠKY-KNĚŽICE – PÍSEK 10:5

Domácí plnili roli favorita od samotného začátku. „Věřili jsme si, byli jsme lepší a udávali tempo hry," pravil hrající trenér Okříšek Jan Kourek. Jeho svěřenci pustili soupeře do vedení pouze zkraje prostřední části, ale pak si vzali vedení zpět. Spojený tým si ve zbytku zápasu vítězství vzít nenechal.

„Menší krizi jsme měli na začátku druhé třetiny, kdy jsme se nechali zatlačit a dokonce Písek vývoj otočil. My jsme však ukázali, že máme dobrý tým, oklepali se a zápas dovedli k zasloužené výhře," hodnotí Kourek.

Branky a nahrávky: 3. F. Salák (Rychlý), 6. Žák, 15. Exner (Kourek), 30. Kourek (Molák), 34. Špinar (F. Salák), 37. Svoboda (Žák), 40. Molák, 49. Kourek (Žák), 50. F. Salák (Žák), 57. Molák (Kourek) – 20. Cendelín (Štěpán), 22. Čuka (Kalus), 22. Jiříček, 26. Štěpán, 59. Prokopec (Hofhansl). Rozhodčí: Štolc – Zachariáš. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 53. Třetiny: 3:1, 4:3, 3:1. Okříšky-Kněžice: Neuwirth (Kučera) – Plavec, F. Salák, Rychlý, Kourek, Svoboda, Špinar, Molák, Diviš, Exner, Uher, D. Salák, Žák, Brázda.

SNIPERS TŘEBÍČ – STRAKONICE 6:8

Pro Snipery byl soupeř velkou neznámou. Třebíč však po opatrném začátku měla více ze hry, úvodní dějství však skončilo nerozhodně. „Se soupeřem jsme se doposud neutkali a nevěděli jsme co očekávat. Do zápasu jsme vstoupili opatrně, ale v průběhu jsme začali přebírat iniciativu," komentuje domácí lodivod Michal Pazderník.

Hostitelé se po změně stran ujali vedení, ale pak nastal zlom. „Po první vyrovnané třetině jsme soupeři odskočili, ale místo klidného dohrání zápasu jsme soupeře vlastním gólem postavili na nohy. To nás srazilo do kolen, soupeře to nakoplo a ten vývoj utkání otočil," mrzelo domácího kormidelníka. Snipeři už zápas zvrátit nedokázali a nepomohla jim ani závěrečná hra bez brankáře.

„V poslední třetině jsme se snažili o vyrovnání, ale to se nám nepodařilo ani při power-play. Bojovnost a snaha tentokrát proti urputné obraně nestačila," má jasno Pazderník.

Branky a nahrávky: 3. Štveráček (Dlabač), 18. Vojan (Janíček), 24. Dlabač (Sigmund), 25. Dlabač, 44. Štveráček (Petr), 53. Dlabač (Petr) – 2. Staněk, 9. Šavrda (Jiřík), 31. Křešnička, 37. Šavrda (Kořán), 40. Šavrda (Houska), 51. Chvosta (Křešnička), 52. Mareš (Chvosta), 60. Staněk (Chvosta). Rozhodčí: Slezák – Taufmann. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 15. Třetiny: 2:2, 2:3, 2:3. Snipers Třebíč: Bazala (Pokorný) – Nejedlý, Černý, Vojan, Tůma, Petr Štěpánek, Čtveráček, Dlabač, Samuel, Sigmund, Blažek, Janata, Janíček, Petr.

OKŘÍŠKY-KNĚŽICE – STRAKONICE 4:5

Spojený tým Okříšek a Kněžic si to s Jihočechy rozdali o třetí příčku a utkání nabídlo oboustranně pohledný florbal. O jednu branku byli nakonec šťastnější hosté ze Strakonic, kteří se díky zaváhání Rtyně v Podkrkonoší posunuli dokonce na druhou pozici v tabulce.

„Krásný souboj o třetí místo v tabulce. Vyrovnaný zápas od první až do poslední třetiny. V takových zápasech rozhodují maličkosti, ale my jsme nedokázali využít nabídnutých přesilových her a soupeř nás za to potrestal. Musím říct, že náš výkon nebyl špatný, ale musíme se poučit z chyb," nechal se slyšet okříšský kouč Jan Kourek.

Branky a nahrávky: 7. D. Salák (Uher), 15. Kourek (Molák), 42. Kourek (Exner), 58. Exner (Uher) – 16. Staněk, 17. Šavrda (Jiřík), 47. Jiřík (Kořán), 47. Chvosta (Staněk), 59. Mareš (Chvosta). Rozhodčí: Havelka – Kudláček. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 33. Třetiny: 2:2, 0:0, 2:3. Okříšky-Kněžice: Kučera (Neuwirth) – Plavec, Rychlý, Kourek, Svoboda, Špinar, Molák, Diviš, Exner, Uher, D. Salák, Žák, Brázda.

SNIPERS TŘEBÍČ – PÍSEK 9:1

Hosté drželi s favorizovanou Třebíčí v první třetině krok. Domácí si vypracovali pohodlný náskok až po změně stran. „Věděli jsme, že soupeř bude slabší než Strakonice, a to se také potvrdilo. Taktika Písku vycházela do poloviny utkání, kdy pozorně bránili a vyráželi do protiútoků," komentuje trenér Sniperů Michal Pazderník.

Zápas se podle jeho slov rozhodoval Štěpánkův gól ve vlastním oslabení ve 14. minutě druhé třetiny. „V momentě, kdy měl Písek při přesilové hře tvořit hru, nevěděl kudy kam a my jsme v oslabení rozhodli. Kluci se uklidnili a zbytek zápasu proměnili v exhibici a po zásluze jsme slavili vítězství," uzavřel hodnocení Pazderník. Pak už Písek totiž neměl sil na zvrat a v závěrečné části už existovalo na hřišti pouze jedno mužstvo, a to domácí.

Branky a nahrávky: 14. Štveráček (Blažek), 22. Štveráček (Blažek), 34. Petr Štěpánek (Janíček), 35. Vojan (Janata), 41. Tůma (Janata), 49. Blažek (Pokorný), 55. Janíček (Petr Štěpánek), 55. Janíček (Petr), 56. Štveráček (Nejedlý) – 14. Štěpán (Kalus). Rozhodčí: Štolc – Zachariáš. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Diváci: 25. Třetiny: 1:1, 3:0, 5:0. Snipers Třebíč: Bazala (Pokorný) – Nejedlý, Černý, Vojan, Tůma, Petr Štěpánek, Štveráček, Dlabač, Hloušek, Sigmund, Blažek, Janata, Janíček, Petr.