TŘEBÍČ - PÍSEK 6:2


V prvním zápase se Třebíčanky střetly s Pískem. Úvodní třetina se třebíčským hráčkám příliš nepovedla. Poté, co inkasovaly gól v prvních minutách, nevěděly kudy kam a soupeřky je přehrávaly.


„Holky byly ze začátku zbytečně nervózní, a proto inkasovali, ale postupem času soupeře zamkly a bylo jen otázkou kdy to tam padne,“ popisuje úvodní rozpaky třebíčský kouč Michal Pazderník.


Po přestávce bylo ale všechno jinak. Sniperkám se povedlo vyrovnat a v průběhu druhé třetiny se dokonce dostaly do vedení.
„Od druhé třetiny Písek spíše sekundoval a zoufale se bránil našim útokům. Pěknými kombinacemi jsme nakonec docílily šesti branek a udělaly jsme další krůček k vysněnému cíli,“ pochvaluje si třebíčský lodivod.


V poslední části jen zvyšovaly svůj náskok a nakonec dosáhly přesvědčivého vítězství.
K tomuto výsledku přispěl také úspěšný trestný nájezd Mandátové za faul na Paděrovou. Celý tým odvedl skvělou práci a velkou pochvalu si zaslouží i brankářka Klívarová, která svoje mužstvo jako vždy podržela.


„Cíl byl jasný, vyhrát nad Pískem. To se podařilo, ale opět jsme musely dotahovat náskok soupeře, který se náhodnou střelou dostal do vedení a potom zavřel prostor před svoji bránou, ale nakonec se nám to podařilo,“ hodnotí šéf třebíčské lavičky.

Branky a nahrávky Třebíče: 19. Brejchová (Tkadlecová), 23. Brejchová, 30. Tkadlecová (Brejchová), 33. Mandátová (TS), 33. Mandátová (Brejchová), 36. Paděrová (Doležalová). Třetiny: 0:1, 2:0, 4:1. Třebíč: Klívarová – Přibylová, Kovářová, Kenovská, Nováková – Brejchová, Mandátová, Tkadlecová, Špačková, Doležalová, Maděrová.

PÍSEK (DOR.) - TŘEBÍČ 1:9


Do druhého utkání již nastoupil širší kádr Snipers včetně posily ze zámoří Kayli Bissen. Třebíčské hráčky čekal papírové slabší soupeř z Písku, dorostenky a na hře to bylo znát.


Sniperky již od první části soupeřky přehrávaly a odměnou jim byl už ve třetí minutě vedoucí gól. Až ve 20. minutě se po nahrávce Nováčkové trefila do sítě protihráček Mandátová.


První pětka také skórovala hned o minutu později a míček do sítě poslala opět Mandátová po přihrávce Nováčkové. Druhá třetina skončila 4:0 ve prospěch Třebíče.


Poslední část zápasu se nesla v duchu sniperského známého hesla „4F aneb florbal for fun forever“. Na florbalistkách Třebíče bylo vidět, jak moc si hru užívají a po chybách protihráček upravily skóre až na konečných 9:1.


„V druhém zápase o nic nešlo a tak příležitost dostaly všechny holky, aby ukázaly, co v nich je. Příležitost chytly za pačesy a předvedly dobré výkony, srovnatelné s ostřílenými Sniperkami,“ hodnotí trenér Třebíče.

Branky a nahrávky Třebíče: 3. Karasová (Doležalová), 20. Mandátová (Nováčková), 21. Mandátová (Nováčková), 23. Karasová (Mandátová), 26. Mandátová, 28. Mandátová (Přibylová), 30. Nováčková, 31. Nováčková (Paděrová), 37. Přibylová (Brejchová). Třetiny: 0:1, 1:4, 0:4. Třebíč: Gotthardová – Rošková, Kovářová (20. Přibylová), Kenovská, Nováková – Karasová, Doležalová, Nováčková, Špačková, Maděrová, Bissen, Brejchová, Mandátová.

Ostatní výsledky:
Štíři Č. Budějovice – Havl. Brod 6:0, Tábor - Soběslav 3:1, Havl. Brod - Českobudějovičtí lvi 3:07, Soběslav - Č. Budějovice 0:8, Českobudějovičtí lvi - Tábor 1:2, Pelhřimov (dor) - Písek (dor) 9:1, Písek - Pelhřimov (dor) 2:4.

DANA MADĚROVÁ