„Letošní podzimní sezóna je opravdu poměrně náročná. Děvčata mají napilno a závodí v podstatě po celé republice. A musím se pochlubit, že ještě ani jeden závodní víkend jsme nezůstaly bez medaile," popsala podzimní část gymnastického kalendáře hlavní trenérka Michaela Křenková. V třebíčském oddíle soutěží tento rok pět společných skladeb.

Nejmladší děvčata narozená v roce 2006, 2007 a 2008 zatím především sbírají zkušenosti, nicméně medaile za jejich společnou skladbu Pan Tau je rozhodně neminuly. O rok starší děvčata se snaží, aby každý jejich výkon na píseň Elvise Presleyho zaujal nejen diváky a rodiče, ale i porotu. „Je to pětice velmi slibných gymnastek. Mají talent, ale co je důležitější, i chuť do tréninku," řekla Křenková.

Opět o rok starší parta gymnastek patří k nejlepším v republice. Čtveřice Vlasáková, Lesslová, Sobotková a Havlíčková sbírají medaile téměř na každém závodě a jejich výkony jsou pro třebíčské trenérky velkým příslibem do budoucna. Stejně tak úspěšné byly i seniorky Lesslová, Malíková a Dočkalová, které vystoupily na stupně vítězů pokaždé.

Hlavní skladbou letošního podzimu jsou však naděje starší, děvčata od deseti do dvanácti let. Jejich pódiová skladba se velmi líbí a kromě prvního absolvovaného závodu se vždy umístily na medailových pozicích. Tuto společnou skladbu čeká v sobotu 30. listopadu mistrovství České republiky. „Samozřejmě bychom byly rády za co nejlepší výsledek. Lhala bych, kdybych řekla, že snem není i medaile z mistrovství. Nicméně záleží na tom, jaký výkon předvedeme. Takže teď nás čekají těžké tréninky a poslední dolaďování formy. Snad to dopadne tak, jak si přejeme," dodala hlavní trenérka Baveru.

Třebíčský klub moderní gymnastiky má již čtrnáctiletou tradici. Za tu dobu jím prošlo několik reprezentantek a účastnic mistrovství Evropy a světa. Nyní vsází Baver především na nejmladší gymnastky, které jsou velkým příslibem do budoucnosti.