Třebíčští proti tomuto soupeři ve výsledkově vyrovnaném průběhu utkání o svém vítězství rozhodli dvěma rychlými góly až v závěrečné třetině.
To dorostenci měli o poznání silnějšího soupeře, když na třebíčské hřiště k předposlednímu podzimnímu dvojutkání v rámci 13. a 14. kola první národní ligy zavítaly silné Sudoměřice. Z jejich půdy se Třebíčští vrátili z prázdnou. V prvním utkání domácí Slza svému soupeři podlehla. Ve druhém zápase to už bylo veselejší.

TŘEBÍČ – BRNO B 4:1


V utkání hraném za nepříliš příznivého listopadového počasí, ve kterém se domácí museli obejít bez svého kapitána Lukáše Svobody, se začalo pozvolna. Na první branku si hrstka zúčastněných diváků musela počkat až do druhé třetiny. To ve 20. minutě otevřel skóre domácí obránce Karel Švejda.
Třebíčští Brno jednoznačně přehrávali, přesto však hosté brzy odpověděli. Po zmatku v domácím brankovišti pohodlně doklepl Aleš Červený.
O vítězi utkání se tak rozhodovalo až v závěrečné části. Byli to hráči Slzy, kteří po brankách Martina Janaty a Karla Chlubny v rozpětí osmnácti vteřin svého soupeře dokonale zaskočili.
Buldoci se pak ještě pokusili ve hře bez brankáře vstřelit kontaktní gól. Ovšem štěstí domácí celek neopustilo a brankou Miroslava Ludese zaokrouhlili skóre na konečných 4:1.
„Přesto, že jsme hráli v oslabené sestavě, musím kluky pochválit za bojovný výkon, který jim vydržel až do poslední minuty,“ hodnotí třebíčský kouč Luboš Palát.

Branky a nahrávky: 20. Švejda (Málek), 32. Janata, 32. Chlubna (Hanzl), 45. M. Ludes (Chlubna, Janata). Třebíč: Koudela - Švejda, D. Ludes, Janata, Bednář, Hanzl - Chlubna, M. Ludes, Hekrla, Málek, Fuchs. Třetiny: (0:0, 1:1, 3:0).

TŘEBÍČ – SUDOMĚŘICE 1:7


Předposlední dvojzápas podzimní části sezony absolvoval v neděli třebíčský dorost. Soupeřem mu byly opět Sudoměřice, se kterými minulý týden prohrál 2:5 a 0:4.
Hosté jako nejvážnější favorit na titul do utkání vstoupil přesvědčivě a po chybách domácí obrany vedli už o čtyři branky. Sudoměřičtí i v závěru utkání jednoznačně dominovali a vsítili ještě tři branky. Za Slzu zaznamenal čestný úspěch Tomáš Riedl.
„Dopustili jsme se hrubých chyb, kdy soupeř chodil sám na brankáře a všechny naše minely ztrestal,“ posteskl si trenér Třebíče Luboš Palát (trénuje i první mužstvo Slzy – poznámka autora).

Branky a nahrávky: 15. Riedl (Fuchs). Třebíč: Palát - Schőnberger, Vozárik, Ludes, Švejda, Horký, Matoušek, Sochor, Kotrba, Riedl, Fuchs, Barták. Třetiny: (0:4, 1:2, 0:1).

TŘEBÍČ – SUDOMĚŘICE 4:1


Druhý zápas začal tak, jak skončil první. Sudoměřice začaly drtivým tlakem a Třebíč v úvodní třetině přestřílely 12:2.
Gól ale tentokrát nedaly. Domácí osvěžení střeleckou nemohoucností hostů procitli a na začátku druhé třetiny otevřel v přesilové hře skóre třebíčský kapitán Robin Horký. Slzu tento gól nakopnul a po chvilce přidal druhou branku Radim Sochor.
Dílo zkázy sudoměřického mužstva dokonal Radek Vozárik a opět Horký. Sudoměřice chtěly alespoň snížit, a to se jim i nakonec podařilo. Přesto Třebíč zvítězila 4:1.
„Ve druhém utkání jsme podali perfektní kolektivní výkon a zaslouženě vyhráli. Musím pochválit i brankáře, který nás podržel,“ říká spokojenější třebíčský lodivod.

Branky a nahrávky: 13. Horký (Barták), 19. Sochor (Barták), 20. Vozárik (Matoušek), 28. Horký (Vozárik, Schönberger). Třebíč: Palát - Schőnberger, Vozárik, Ludes, Švejda, Horký, Matoušek, Sochor, Kotrba, Riedl, Fuchs, Barták. Třetiny: (0:4, 1:2, 0:1).