Na nejmladší extraligový tým, a to jak délkou působení, tak průměrným věkem hráčů, který je pouhých 22,3 roku, jde určitě o velmi zajímavý výkon. Zvlášť, když staví především na vlastních odchovancích sbírajících cenné zkušenosti vedle zahraničních hráčů. Těmi dnes mimochodem disponují všechny extraligové celky.

Finále Českého baseballového poháru mezi Třebíčí bez zahraničních posil, které se už vrátily zpět do zámoří, a juniorkou Draků posílenou o hráče A týmu bylo atraktivní hned z několika důvodů. Především se proti sobě na nadhozu postavili hráči, kteří před pár dny společně vybojovali titul mistrů Evropy do 23 let. Zatímco ve finále evropského šampionátu nastoupili proti Německu v jednom dresu, v pohárovém utkání hájil každý barvy svého domácího klubu.

Úspěšnější byl tentokrát Ondřej Furko z brněnských Draků, který během čtyř směn dovolil Třebíči jediný hit a udržel skóre bez bodu. Lukáš Hlouch z Třebíče si vybral slabší chvilku v dohrávce třetí směny, kdy se po metách zdarma, chybě při ulívce a dalších nepřesných nadhozech dostali Draci do vedení 3:0.

Na zklidnění situace poslal trenér Jan Gregor do hry zraněného Robina Vávru, který nakonec ve vypůjčených spajkách vydržel na nadhazovacím kopci až do sedmé směny a udržel čisté konto. Spoluhráči v útoku navíc dokázali dvěma doběhy v šestém inningu snížit na rozdíl jediného doběhu a za stavu 2:3 tak vlastně začínal zápas znovu.

Rozhodnutí přinesla dohrávka osmého inningu, když střídající Martin Mazura podlehl tlaku brněnských pálkařů, kteří dokázali získat v této směně hned 6 bodů. Hráči Třebíče už neměli v posledním inningu proti Radimu Chroustovi dost sil na zvrat, a tak do dračí sbírky přibylo osmnácté pohárové vítězství.