V předpremiéře měly týmy možnost odehrát část utkání na nově budovaném mládežnickém hřišti, které vyrůstá v těsném sousedství hlavního stadionu. Vedle domácí Třebíče Nuclears a obhájce prvenství z loňského roku, Draků Brno, dostaly na turnaj pozvánku kluby, jejichž výběry se nejlépe umístily na červnovém Zlatém Superpoháru (Českém baseballovém poháru pro kategorii do 10 let).

V úvodním kole porazili Draci brněnský Pipas 7:1 a Třebíč Hrochy Brno 8:1. Oba vítězné týmy následně nenašly přemožitele ani mezi ostatními celky, takže jejich vzájemný zápas v posledním kole základní části se po dohodě účastníků stal rovnou i finálovým utkáním. Do průběhu turnaje zasáhl ještě Sokol Hluboká, který předváděl sympatické výkony a důkladně potrápil i pozdějšího finalistu z Brna. Drakům Hluboká podlehl o jediný doběh 2:3.

Tradiční turnaj „Na Hvězdě" nabídl deset kvalitních zápasů, které se opět staly výbornou prověrkou před blížícím se vrcholem sezony v podobě mistrovství České republiky. Páté místo v Třebíči obsadila Hluboká před Hrochy Brno a pohár za třetí místo si odvezl brněnský Pipas.

Po čtyřech letech se opakovalo finále mezi Draky a Nuclears. Domácí Třebíč chtěla soupeři oplatit porážku z roku 2010, kdy jim podlehla 8:11. Brněnský tým ale dokázal udržet rozhodující utkání po celou dobu pevně ve své režii a zaslouženě mu patří první místo. Velký putovní pohár se tak už popáté stěhuje na Městský baseballový stadion v Brně. V Třebíči zůstal stejně jako v prvních dvou ročnících sloupový pohár za druhou příčku.

Nejužitečnější hráče si určovali trenéři jednotlivých týmů. Za Sokol Hluboká se jím stal Michal Malát, u Hrochů Brno Tim Whitehead, za Pipas Brno Tomáš Urbánek, Třebíč Nuclears zvolili Petra Treteru a v Dracích Brno byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem Šimon Klacl.

V příštím ročníku turnaje „Na Hvězdě" se už bude hlavní dění odehrávat na novém mládežnickém hřišti, jehož provoz by měl oficiálně zahájit tradiční charitativní turnaj na závěr sezony. Naposledy putoval výtěžek z charitativního turnaje na dětské oddělení třebíčské nemocnice, letos bude výnos určen na dovybavení nového hřiště pro mládež, na kterém se turnaj uskuteční.

Robert Vávra