OKŘÍŠKY – TŘEBÍČ 6:7


Úvod derby vyšel na výbornou Třebíči, která na soupeře vlétla a už po dvou minutách po gólech Poura a Svobody vedla. Potom Okříšky v postupem času získávaly půdu pod nohama. Ovšem domácí v páté minutě nedokázali využít dlouhotrvající přesilovku pěti proti třem. Okříšská Slza si vše vynahradila v 11. minutě, kdy po útočné akci prvního útoku na 1:2 snížil Kokeš. Tento stav vydržel do konce první třetiny.


Úvod prostřední části vyšel lépe domácím, kteří ve vlastním oslabení vyrovnali, když chybnou rozehrávku třebíčského brankáře potrestal Kokeš. Zanedlouho Maša otáčí stav utkání ve prospěch Okříšek. Ovšem jejich radost netrvala dlouho Třebíčští zásluhou Hrabovského vyrovnali. Za nerozhodného stavu oba celky nastupovaly do třetí třetiny.


„Druhá třetina nám nevyšla, a tak jsme museli hru stáhnout na dvě lajny, protože ta třetí byla slabší. Tím pádem nebylo možné se silným protivníkem, jako jsou Okříšky, hrát na tři útoky,“ řekl trenér Třebíče Lukáš Svoboda.


Poslední dějství nabídlo nevídané drama. Skóre se přelévalo ze strany na stranu až do samotného závěru.


V závěrečné pětiminutovce domácí Okříšky vstřelily rozdílovou branku na 6:5, kterou znovu otočili stav, a zdálo se, že utkání dovedou do vítězného konce. Jenomže tentýž kousek předvedla Třebíč vzápětí, a když v posledních dvou minutách přestála oslabení, a mohla se tak radovat z vítězství.


„S výkonem jsem spokojen maximálně, protože kluci odvedli dobrou práci. Hokejbal byl moc pěkný, akorát štěstíčko bylo nakloněno soupeři, a o tom to je,“ hodnotí kouč Okříšek Martin Krejčí.


„My jsme byli kombinačně lepší. Třebíč se snaží projít jeden na jednoho anebo nahozuje míček dopředu a dobíhá. Nahrazuje to bojovností. Má mladší tým a jsou rychlí,“ dodal okříšský lodivod.


„Hodně jsme bojovali, Okříšky také nehrály špatně. Byl to dobrý zápas, chvíli jsme vedli my a chvíli soupeř. Chvilkami jsme prohrávali 3:4, 4:5 a zase jsme to otočili, znovu dostali gól. Nakonec to pro nás dopadlo dobře, a tak můžeme být spokojeni. My hrajeme hurá systém a tlačíme se do útoku. Soupeř je techničtější a my zase bojovnější,“ má jasno šéf třebíčské lavičky.

Branky a nahrávky: 11. Kokeš (Krejčí, Gric), 17. Kokeš (Hvězda), 17. Maša (Zelený, Vozárik), 33. Kokeš (Novák), 37. Krejčí (Hvězda), 39. Novák (Kokeš, Hvězda) – 1. Pour (Oujezdský), 2. Svoboda (Málek, Janata), 18. Hrabovský (Málek, Hekrla, 37. Trybuček (Dvořák, Ludes), 37. Hrabovský (Málek), 42. Málek,(Pour), 43. Dvořák. Rozhodčí: Chytil. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Třetiny: 1:2, 2:1, 3:4. Okříšky: Jura – Gric, Hvězda, Doležal, Brym – Krejčí, Kokeš, Novák - Maša, Zelený, Malý – Vozárik. Třebíč: Palát – Janata, Hanzl, Hrabovský, D. Ludes – Svoboda, Oujezdský, Pour – Chlubna, Hekrla, Málek – Fuchs, Němec, Riedl – Dvořák, M. Ludes, Trybuček.