„Je to pro nás obrovský úspěch, že jsme byli vybráni jako spolupořadatelé. Vedení mezinárodního svazu tak ocenilo nejen organizaci loňského turnaje, ale i kulturní a společenskou stránku věci," řekl třebíčský místostarosta Pavel Svoboda. Právě Svoboda stál před třiceti lety u zrodu Nuclears klubu, v jehož řadách působil dlouhá léta i jako trenér. V historii stadionu, který byl otevřen loni na jaře, je to druhý šampionát evropského formátu.

„Hned po kategorii mužů jsou zápasy jednadvacítky pro diváky nejpřitažlivější. Doufám, že fanoušci baseballu vytvoří stejně báječnou atmosféru jako při loňském mistrovství," dodal Svoboda.

Evropský šampionát jednadvacítek se bude Na Hvězdě konat od 25. do 29. července. O spolupořadatelství se opět třebíčský baseballový klub rozdělí s Draky Brno. Boje o titul Mistra Evropy budou probíhat ve dvou čtyřčlenných skupinách. Kromě prvního zápasu odehraje česká reprezentace svá utkání ve skupině A na hřišti Draků. V Brně se bude konat i finálový zápas.

Na Hvězdě sehrají svá utkání týmy ze druhé skupiny, B. Třebíčský baseballový svatostánek bude první den turnaje hostit i slavnostní zahájení celého šampionátu, navíc tu bude k vidění od 18 hodin úvodní utkání českého týmu proti Rakousku. Slavnostního zahájení se podle slov Pavla Svobody zúčastní i hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek, který provede slavnostní nadhoz.

I letos bude mít třebíčský baseballový klub v české reprezentaci svoje zastoupení v podobě odchovance Nuclears Michala Pruši, který byl do národního týmu dodatečně nominován. Přilákat do ochozů co největší počet diváků chce třebíčský klub i prostřednictvím volných vstupů na dopolední zápasy a dětem do sto čtyřiceti centimetrů výšky a symbolickou dvacetikorunou za lístek pro dospělé.