Do poháru se i letos zapojili závodníci z TJ Spartak Třebíč Klára a Jiří Březnovi, Martin Hanáček, Petr Mejzlík a Milan Procházka. Po úspěchu v Hlinsku 3. místo na mistrovství republiky týmů, zopakovali dobré výsledky i ve Vimperku (2. místo), Jilemnici i na Pradědu (3. místo). Toto dobré umístění znamená pro třebíčské triatlonisty vylepšení loňského druhého místa v celkovém pořadí Českého poháru.

Dobré výsledky zaznamenali triatlonisté i v jednotlivých závodech ve svých kategoriích. Na stupně vítězů vystoupili Petr Mejzlík (Hlinsko 2. místo, Praděd 3. místo), Milan Procházka (Vimperk 2. míst a Jilemnice 3. místo mistrovství republiky jednotlivců), Jiří Března (Vimperk 3. místo), Klára Březnová (Hlinsko a Vimperk 1. místo, Praděd 3. místo). V rámci rodin se také Březnovi umísťovali na čelních místech.

Každý ze závodů byl pro účastníky nějakým způsobem specifický. Velký problém vždy činila jízda na horském kole po nezpevněném sněhu. Nejtěžší závod v tomto ohledu byl v Jilemnici, kdy se kolo muselo tlačit v hlubokém a rozbředlém sněhu po celé trase, což stálo závodníky mnoho sil.

Náročný byl i poslední závod na Pradědu s velkým převýšením na kole, technicky náročné jízdě na běžkách a závěrečným výběhem na vrchol Pradědu.

MILAN PROCHÁZKA