Svěřenci Radima Kousala se pilně připravují na novou sezonu a pohárová utkání budou dobrou prověrkou. „Absolvovali jsme letní přípravu. Kluci v srpnu odjeli na Czech Open do Prahy, kde jsem nebyl. Pohár je pro mě takový ostrý test před novou sezonou. Ještě jsem kluky neviděl hrát v zápasovém tempu,“ prozradil třebíčský kouč.


Trenér Spartaku si však alibi nedělá. „Hrajeme doma, takže se nebudeme na nic vymlouvat a určitě chceme postoupit do další fáze,“ netají se třebíčský lodivod.


Pro něj a jeho celek budou soupeři úvodního kola poháru velkou neznámou. „Musím se přiznat, že tyto mužstva jsem ještě nikdy hrát neviděl. Vím jen, že jsou to všechno týmy hrající v nižších soutěžích než my. Myslím, že jsme v roli favorita a s tím se taky popereme,“ burcuje Kousal.


Ten nebude mít k dispozici kompletní kádr. „Z pracovních důvodů nám chybí dva hráči základní sestavy. Jsou prázdniny a ještě jsme pořádně všichni nesešli na tréninku, proto nové systémové prvky, které mám v plánu, budeme zkoušet až před mistrákem,“ řekl třebíčský lodivod, který bude zkoušet jednu posilu.
„Zkoušíme jednoho nového hráče, který se připojila až v průběhu přípravy. Přesto budeme hrát na tři útočné řady a dvě obrany, takže sil bychom měli mít dost na to, abychom postoupili,“ dodal Kousal a nastínil taktiku: „Určitě budeme chtít pořádně zabezpečit obranu. Hodně střílet.“