Domácí nastoupili do zápasu bez několika mladíků, kteří v týdnu odcestovali na turnaj Gothia do švédského Göteborgu. „To bylo pro nás nevýhodou. Chyběl nám tak první gólman a několik členů základní sestavy," řekl asistent třebíčského trenéra Roman Burda, který naopak v týmu uvítal tři posily z Okříšek. „Salák, Žák i Picmaus se uvedli velmi dobře," pochvaloval si Burda.

Snipery zkraje utkání poslal do vedení Dlabač. První třetina se hrála v poklidném tempu za mírné převahy hostů, skóre se však do první přestávky již neměnilo. To platilo do poloviny zápasu, kdy zvýšila okříšská posila Žák. „Utkání bylo o poznání vyrovnanější než na podzim v Brně (prohra 2:9 – pozn. aut.). První půlku zápasu jsme byli lepší, ale nedokázali to ukázat gólově," komentuje kouč Sniperů.

Třebíč měla po změně stran více ze hry a ještě před druhým gólem trefil brankovou konstrukci za brněnským gólmanem Sedláček.
Jihomoravané se vrátili do zápasu využitou přesilovkou Videmana ve 35. minutě. Za nedlouho měli početní výhodu i hostitelé, ovšem Janata míček do odkryté brány neuklidil. „Dvě třetiny jsme byli až na krátké pasáže lepší, sice ne o hodně, ale měli jsme šance na to, abychom vedli o čtyři góly. Je pravda, že brněnský brankář chytal nadprůměrně, ale my jsme mu to naším spalováním šancí usnadnili," posteskl si Burda.

Brňané srovnali zkraje závěrečné části zásluhou Foreta. A to byl pro Snipery teprve začátek konce. Hosté totiž během následující minuty udeřili hned dvakrát a obrat byl dokonán. „Utkání se lámalo ve třetí třetině, kdy jsme dostali tři góly v krátkém časovém sledu. Posledních deset minut jsme měli tlak, ale k větší šanci to nevedlo. Škoda, že jsme to nedotáhli aspoň k bodu," mrzelo domácího kormidelníka.

Zaskočení Třebíčané se snažili s nepříznivým vývojem ještě něco udělat, ale Dlabač v solidní šanci trefil brněnského brankáře do masky. Ve zbytku střetnutí se spíše bojovalo na hraně i za hranicí pravidel a šancí bylo poskrovnu. „Ve třetí třetině jsme měli krátký výpadek, během kterého jsme dostali tři góly, které nebyly šťastné, ale my jsme jim to umožnili tím, že jsme si nepokryli hráče a nebo je pustili do výhodných palebných pozic," krčil rameny třebíčský lodivod.

Jeho svěřenci tak cíl nesplnili. „Chtěli jsme vyhrát, protože soupeř lepší nebyl, rozhodla pouze jeho produktivita. Porážka je pro nás zklamáním, ale naštěstí máme na deváté místo zatím dostatečný náskok," hlásí trenér Sniperů.
Hráči z Vysočiny si mohou napravit reputaci už v sobotu, kdy hostí Paskov. Vítězstvím mohou udělat velký krok za postupem do vyřazovacích bojů. „Příští zápas hrajeme s posledním tým tabulky, proti kterému bychom si mohli s velkou pravděpodobností přiblížit postup do play-off," nechal se slyšet Burda.

SNIPERS TŘEBÍČ – SOKOL BRNO I 2:4
Branky a nahrávky: 3. Dlabač (Janata), 30. Žák (Furdan) – 35. Videman (Veverka), 41. Foret, 42. Goliáš (Foret), 42. Kovařík (Videman). Rozhodčí: L. Ležák – M. Ležák. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 62. Třetiny: 1:0, 1:1, 0:3. Snipers Třebíč: Krejčí – Žák, Salák, Picmaus, Štveráček, Papoušek, Dlabač, Mátl, Pospíšil, Blažek, Sedláček, Janata, Molák, Furdan.