Třebíčští mladíci zavítali v rámci druhého kola do Chomutova, kde po vyrovnaném průběhu rozhodl větší důraz, přesná střelba Sniperů a vydatná podpora fandů.

Po opatrném začátku potrestal vyloučení domácích Horák. Oba týmy předváděly pěkné kombinace, ale bez gólového efektu. Vyrovnání zařídil až v 11. minutě Bejček. Ihned po rozehrávce udělal domácí Jäschke dva rychlé kroky a nikým neatakován vývoj otočil. Snipeři měli více ze hry, tlačili se před bránu, ale mířili nepřesně. A když těsně před pauzou zvýšil Šarša, třebíčské akcie poklesly.

„Vítězství se nerodilo vůbec lehce, obzvlášť když jsme před zápasem slyšeli ze všech stran, že vyhrajeme a vůbec nám nepomohlo rychlé vedení. Kluci uvěřili, že je hotovo," komentuje trenér Snipers Michal Pazderník.

Ten do druhé části zkorigoval sestavu, ale hostům chvíli trvalo, než se začali prosazovat. Nejdříve Sniperům od větší pohromy pomohla tyč a následně se třikrát po sobě vyznamenal brankář Krejčí.

Potom přišly velké chvíle Snipers. Nejdříve přišla superšance Blažka a pak zvonila tyč u branky Chomutova zásluhou Rakušana. V 9. minutě převzal ve středu hřiště Jašek přihrávku od Rakušana a do protipohybu Šolty snížil. Za minutu vyrovnal pod padajícím brankářem Blažek.

Jenže chvíli nato zásluhou Štěrby udeřil Chomutov počtvrté. Odpověď Třebíče byla ukázková. Sobotka se technicky uvolnil zprava, předložil volnému Blažkovi a ten trefil volný prostor u tyče. Vedení Snipers zařídil deset vteřin před pauzou pohotový Křivan.

„Po rychlé facce jsem o přestávce musel zvýšit hlas, zredukovat sestavu na dvě pětky. Naštěstí jsme opět zapnuli na vyšší obrátky," pochvaluje si třebíčský kouč.

Ve třetí třetině se domácí snažili o zvrat, ale Snipery držel Krejčí, ale ani hosté nezůstávali pozadu a hned zkraje zvýšil Horák. Chomutov se ale nevzdával a zaskvět se musel Krejčí. Ten byl ale na střelu volného Štěrby krátký 5:6.

Třebíčští pokračovali v tlaku a snažili se využít každou možnost. Po několika nepřesných pokusech se trefil i Sedláček. Ve 12. minutě už celá hala viděla míček v síti Krejčího, ale gólman Snipers v poslední chvíli reflexivně konečky prstů gólu zabránil.

V závěru ještě Chomutovští zkusili hru bez gólmana, ale Sniperům se kouskováním hry a svědomitou obranou podařilo utkání dovést do vítězného konce. „Soupeře jsme nakonec přehráli větší vůlí. Tentokrát jsme si dvoubrankové vedení pohlídali a věřím, že to zopakujeme i v Třebíči," uzavřel hodnocení Pazderník.

CHOMUTOV - SNIP. TŘEBÍČ 5:7

Branky a nahrávky: 11. Bejček (Andrle), 11. Jäschke, 15. Šarša, 26. Štěrba (Trávníček), 35. Štěrba - 4. Horák, 24. Jašek (Rakušan), 25. Blažek (Sigmund), 28. Blažek (Sobotka), 30. Křivan (Rakušan), 33. Horák (Sedláček), 40. Sedláček (Křivan). Rozhodčí: Kunz, Šedivý. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Diváci: 293. Třetiny: 3:1, 1:4, 1:2. Snipers Třebíč: J. Krejčí (Bazala) Bartoš, Trojan, Vávra, Sobotka, Jašek A. Krejčí, Křivan, Sedláček, Rakušan, Horák, Donutil, Blažek, Sigmund, Kotačka.

LADISLAV BAZALA