JAROMĚŘ - TŘEBÍČ 7:3

Po úvodním oťukávání se do první šance dostal hostující Štveráček, ale jeho střela bez přípravy trefila tyč. Zanedlouho udeřilo na druhé straně. Ve zbytku třetiny se hrálo s minimem šancí. Přesto domácí zvýšili ještě do přestávky.

Zkraje prostřední části museli Snipeři čelit dvojnásobnému oslabení, které ale přečkali. V polovině zápasu však Jaroměř přesilovku využila Schwarzem, který vzápětí zkompletoval hattrick. Třebíčští se poprvé dostali ke slovu až ve 35. minutě, kdy střelou bez přípravy snížil Petr Štěpánek.

Toho napodobil na začátku závěrečného dějství Farkaš a Snipeři měli na jednou více ze hry. Jenomže pak domácí využili početní převahu 6:2. Do konce utkání stačil ještě dokonat hattrick i jaroměřský Kotrč. O kosmetickou úpravu výsledku se při přesilové hře Třebíče v závěru postaral vlastním gólem Lacina.

„Utkání jsme nezvládli a neplnili, co jsme si řekli. Nedokázali jsme se dostávat do šancí. Celkově to byl náš nejhorší výkon v sezoně. Soupeř byl lepší ve všech směrech a vyhrál zaslouženě. My se musíme nad sebou zamyslet," hodnotí trenér Sniperů Radim Kousal.

Branky a nahrávky Snipers: 35. Petr Štěpánek, 43. Farkaš (Mátl), 60. vlastní. Rozhodčí: Jireček, Slezák. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. Diváci: 83. Třetiny: 2:0, 3:1, 2:2. Třebíč: Brestovský Novotný, Černý, Farkaš, Štěpánek, Štveráček, Jašek, Papoušek, Dlabač, Mátl, Janata.

H. KRÁLOVÉ - TŘEBÍČ 5:4

Východočeši se ujali vedení zkraje. Hosté se poté snažili odpovědět, ale výraznější šanci neměli. Přesto se Sniperům podařilo těsně před pauzou vyrovnat, když střelou z dálky zesměšnil brankáře Dlabač. „Do zápasu jsme vstupovali s cílem vysokého nasazení a soupeře výrazně přestřílet. V obranné fázi jsem viděl mírné zlepšení, když jsme inkasovali po nedůrazném pouze jednou," komentuje třebíčský kouč Radim Kousal.

Hostitelé se na začátku druhé části opět ujali vedení. Třebíčští však srovnali využitou přesilovkou Mátla vzápětí. Domácí se za nedlouho znovu dostali do vedení, ale jejich radost opět netrvala dlouho, zase vyrovnal Mátl. Do druhé přestávky už skóroval pouze Hradec Králové, který vedl 5:3. „Soupeř nás školil ve střelbě ze střední vzdálenosti, dostali jsme tak prakticky všechny góly. My naopak byli v útoku stereotypní a snažili se střílet z každé pozice, ale naše nebyla to efektivní jako u soupeře," posteskl si Kousal.

Cílem Sniperů pro závěrečnou části nebylo nic jiného než nepříznivý vývoj zvrátit. Ve 49. minutě snížil vlastní brankou Šimek, který usměrnil za záda domácího brankáře střílenou přihrávku. Ve zbytku zápasu si Třebíč vytvořila tlak. Hostům nepomohlo ani odvolání brankáře Pokorného, a tak letos počtvrté prohráli o gól.

„Kombinaci jsem prakticky neviděl. Snažili jsme se prosazovat individuálně. Ukázalo se, že nám citelně chybí hráči ze základní sestavy. Bojovnost nemůžu hráčům upřít, ale bojovat dnes už umí téměř každý. Soupeř určitě nebyl lepší, ale chtěl zřejmě vyhrát o trošku víc než my a proto zvítězil," hodnotí třebíčský kormidelník a dodává: „Je potřeba dát do zápasů více odhodlání, bojovnosti a toho pověstného srdíčka, ale hlavně stále věřit a nevzdat to."

Branky a nahrávky Snipers: 20. Dlabač (Novotný), 23. Mátl (Černý), 47. Mátl (Pokorný), 49. vlastní. Rozhodčí: Jansa, Volf. Vyloučení: 2:0. Bez využití. Diváci: 12. Třetiny: 1:1, 4:2, 0:1. Třebíč: Pokorný Novotný, Černý, Farkaš, Štěpánek, Tkaný, Štveráček, Papoušek, Dlabač, Mátl, Janata.

JAN ČERNÝ
JIŘÍ OBORNÝ