„Po první polovině jsme na děleném pátém až sedmém místě tabulky s náskokem pěti bodů na play-off. Pokud se udržíme v první osmičce, tak budu spokojen," hlásí třebíčský kouč Michal Pazderník.

Jeho tým soutěžní ročník odstartoval nad očekávání skvěle. „Vstup do sezony jsme měli sebevědomý a úvodní tři výhry dali soupeřům vědět, že s námi musí počítat. Z odehraných utkání jsme vyloženě zaslouženě prohráli jen jednou," bilancuje trenér Sniperů.

Mužstvo z Vysočiny podle jeho slov i přes několik výsledkových neúspěchů ostudu neudělalo. „V ostatních zápasech jsme byli soupeřům vyrovnaným protivníkem a o našich prohrách rozhodovaly hlavně překombinované situace. To nás tíží celou půlsezonu, že jsme příliš technické družstvo a moc si s míčkem hrajeme," vysvětluje Pazderník.

Dalším protivníkem jeho svěřenců byla v dosavadním průběhu sezony nesoustředěnost. „Dále si musíme dávat pozor na koncentraci, protože v této soutěži soupeři trestají každý výpadek," podotýká šéf třebíčské střídačky.

Už zítra zavítají Snipeři do Bystřice nad Pernštejnem. Třebíč v úvodu ročníku krajského rivala porazila 8:5, ovšem odveta na jeho půdě nic snadného nebude.

„Do Bystřice jedeme s cílem vyhrát, i když vím, že nás nečeká nic lehkého. Soupeř spoléhá na trio Prášil-Chocholáč-Dvořák, které dalo víc jak polovinu branek. S nimi je schopný být vyrovnaným soupeřem komukoliv," zvedá varovný prst Pazderník.
Recept, jak uspět, je tedy jasný. „Pokud budeme tuto lajnu spolehlivě bránit, tak by to mohl být jeden z klíčů k vítězství," věří kormidelník Sniperů.

Florbalové menu
Národní liga – skupina Východ
Sobota – od 17.00: Petrovice – Sokol Brno I, od 18.00: Bystřice – SNIPERS TŘEBÍČ, od 19.00: Havířov – Paskov, Žďár nad Sázavou – Opava, od 20.00: Klobouky – Havlíčkův Brod.
Neděle – od 17.00: Horní Suchá – Kopřivnice.