Třebíčští minule zvládli souboj o první místo ve skupině C, k jehož uhájení potřebují naplno bodovat. „Cílem je obohatit se o dalších šest bodů, ale víme, že nás čekají těžké zápasy," má jasno trenér Sniperů Michal Pazderník.
Jeho svěřenci se v sobotu představí na půdě Pacova. „Je to sice nováček, ale má zkušené mužstvo, které hraje technický florbal," uvedl na adresu soupeře. Třebíč v neděli zavítá do Dačic. „Tento tým dokáže hodně přitvrdit a hraje na hranici pravidel. Očekávám vyrovnané utkání, které mohou rozhodovat maličkosti," pravil Pazderník.
Spojený tým Okříšek-Kněžic po sedmi kolech figuruje na páté příčce a se stejnými soupeři se utká, akorát v opačném pořadí. „Určitě budeme chtít bodovat, snad se to povede a odehrajeme dvě kvalitní utkání," svěřil se okříšský hráč Jan Kourek, který sílu obou soupeřů zná.
„Dačice jsou výborný mančaft s kvalitní obranou a letos se jim daří. Pacov to je jedna velká neznámá. Víme akorát to, že mají dva výborné hráče, kteří pravidelně bodují," povídal Kourek, který se na oba duely se svými spoluhráči těší. Okříšky s Dačicemi dokonce sdílí sportovní halu v Třešti.
„Očekáváme výbornou diváckou kulisu. Bude to vyrovnaný zápas s velkými emocemi, který budou rozhodovat maličkosti," nechal se slyšet Kourek.

Florbalové menu
Divize C
8. kolo – sobota, od 14.00: Přelouč - FBŠ Jihlava, od 16.00: Pacov - SNIPERS TŘEBÍČ, od 17.00: Lubná – Trutnov, H. Králové - Pelhřimov B, od 19.30: Dačice - OKŘÍŠKY-KNĚŽICE, 9. kolo – neděle, od 10.00: Lubná – Náchod, od 11.00: Dačice - SNIPERS TŘEBÍČ, 13.00: Přelouč - Pelhřimov B, od 16.00: Pacov - OKŘÍŠKY-KNĚŽICE, od 16.30: Chrudim – Trutnov, od 18.00: H. Králové - FBŠ Jihlava.