Naději domácím už v první minutě vykřesal gólem Moudrý, ale Brňané ukázali svoji sílu a soupeře již do vedení nepustili. Tentokráte se již nepotvrdilo pravidlo, kdo dá první gól, vyhraje, které u obou týmů platilo po celé play off.

OKŘÍŠKY – STARÉ BRNO 3:6


Domácí začali zostra a hned v úvodní minutě ukázali, že to s prodloužením série myslí vážně, když Jan Moudrý pohotovou střelou otevřel skóre.
Okříšky zanedlouho měly možnost přesilové hry, v té ale byli paradoxně nebezpečnější Brňané. „Ta přesilovka byla přímo katastrofální. Brno se na ni chytilo, a to byl ten hlavní problém,“ posteskl si trenér Okříšek Stanislav Bartheldy.


V páté minutě měli výhodu jednoho muže v poli hosté a bylo vyrovnáno. Od této chvíle Jihomoravané převzali iniciativu na své hokejky. V 9. minutě domácí propadli ve středním pásmu a chybnou rozehrávku hosté při přečíslení potrestali – 1:2.


Druhá třetina začala útočnou snahou Okříšek, ale hráči Starého Brna hrozili z rychlých protiútoků a po jednom z nich v samotném úvodu se musel vytáhnout brankář David Jura.


Hostitelé se kýženého vyrovnání dočkali ve 23. minutě, když se gólově prosadil Martin Kokeš. Domácí ožili a snažili se strhnout vedení na svoji stranu. Ovšem Brněnští o tři minuty později dokázali využít druhou přesilovku – 2:3. Zanedlouho přišla třetí početní výhoda hostů, která vyústila čtvrtým gólem Jihomoravanů.


Úvod poslední části patřil Okříškám. To se po individuální akci střelou na vzdálenější tyč prosadil Petr Doležal a kontaktní brankou vykřesal tak svým barvám jiskřičku naděje.


Od této chvíle domácí tým s vidinou vyrovnání se tlačil dopředu, ale bez gólového efektu. Byli to naopak hosté, kdo v 41. minutě skóroval, a zvýšili tak náskok na rozdíl dvou branek. Netrvalo dlouho a Brňané si šestým gólem pojistili vítězství v soutěži. Zbytek utkání se dohrával spíš jen z povinnosti.
„Chtěli si zahrát ještě čtvrtý zápas, ale nezadařilo se. Trošku jsme zklamaní, ale zase musím uznat sílu soupeře, byli lepší. Hlavně v těch činnostech, co jsem říkal, v přesilovkách a důraz před brankou. My jsme své přesilovky nedokázali využít. Ještě za stavu tři čtyři jsme to mohli zkusit, ale nepodařilo se,“ hodnotí okříšský kouč.

Branky a nahrávky Okříšek: 1. Moudrý (Krejčí, Kokeš), 23. Kokeš (Váka, Novák), 32. Doležal (Váka). Třetiny: 1:2, 1:2, 1:2. Okříšky: Jura – Doležal, Váka, Gric, Hvězda – Novák, Kokeš, Krejčí – Rymeš, Moudrý, Malý – Zelený, Maša, Vozárik.