Pilman patří mezi nejstarší závody v Česku – letos se jel už po patnácté. Byl také předposledním závodem série Českého poháru v dlouhých triatlonech Ford Czech tour 2017. Posledním osmým závodem je mimojiné dlouhý duatlon, který se koná 16. září v Příbrami.

O oblíbenosti Pilmana svědčí také rekordní účast 201 startujích z celé ČR. A ani letos v tomto početném a kvalitním poli nechyběli zástupci oddílu triatlonu TJ Spartak Třebíč. A dařilo se jim nad očekávání. Pro stříbrnou medaili a titul vícemistra ČR v kat. 50-54 let doběhl Milan Procházka časem 5:20,24 hod. Bronzovou medaili v kategorii 40-45 let získal Jaroslav Tuna časem 5:13,57 hod. V čase 6:32,15 hod. doběhl v kat. 55-59 let do cíle na čtvrtém místě Petr Mejzlík a v kat. 25-29 let obsadil časem 5:34,56 hod. osmé místo Martin Man. V týmové soutěži tyto výsledky znamenaly v konkurenci celé ČR výborné šesté místo. Vítězství z loňského roku obhájil syn slavného otce Lukáš Kočař časem 4:24,24 hod.

„Klukům se to povedlo, já jsem přišel o třetí místo těsně před cílem. Pohár se zamotal tak, že když dojedu poslední závod v Příbrami, měl bych být v poháru druhý, což jsem rád. To je vstupenka na slavnostní vyhlášení, které bývá vždy moc hezké,“ doplňuje Petr Mejzlík.

Marie Tomešková

Ilustrační foto.
Mládežnické fotbalové soutěže