Úvod rozhodujícího utkání semifinále obstaral slavnostní ceremoniál, kdy Lubomíru Maxovi a Michalu Novákovi z Přibyslvic byly předány ceny za nejlepšího brankáře a nejproduktivnějšího hráče soutěže. Poté už začala bitva o Vysočinu.

První třetina se hrála v režii domácí Jihlavy, která diktovala tempo hry, jenže nemohla vyzrát na skvělého brankáře Maxu. Na něm si postupně vylámali zuby Apeltauer, Pošvic i Trybuček. A když se neudeřilo ani na druhé straně, kde jediné velké příležitosti nevyužil ke skórování Chlubna, skončila úvodní část bez branek.

Náměšť (v zeleném) se po brankově chudém zápase s třebíčskou juniorkou (na snímku) zase rozstřílela, v Nových Syrovicích dala pět gólů, z toho čtyři ve druhém poločase.
Želetavský Tomáš Vrbka řádil v Šebkovicích

Prostřední dějství bylo zajímavé a konečně se fanoušci z obou táborů dočkali změny skóre. Nejprve využily Přibyslavice čtyřminutovou početní výhodu a díky důrazu Mejzlíka šly do vedení. A pro hosty mohlo být i lépe, protože do té doby aktivnější Jihlava začala kupit fauly. Jenže Slza v nich další branky nepřidala, a tak se o slovo přihlásili domácí. Po důrazu a skvělé práci Anděla se dostal ke střele z mezikruží Král, který přesně umístěnou střelou vyrovnal.

Další branku přidali Jihlavští o dvě minuty později, když Průcha využil sehranosti s Apeltauerem. Jenže vedení svítilo na straně SK necelou minutu, než jejich fanoušky zmrazil hostující Bednář, kterému stačilo jen nastavit hůl po Fialově nahrávce. Do druhé pauzy se tak šlo opět za nerozhodného stavu.

Třetí periodu Přibyslavice bránily vyrovnané skóre a čekaly na rychlé protiútoky. Když už se zdálo, že zápas dospěje tradičně do prodloužení, našel Zápotočný před brankou Krále, jenž šikovnou tečí překonal Maxu. Hosté následně otevřeli hru. Toho chtěl využít Trybuček, jehož postup zastavil faulem Novák. Jeho vyloučení trestal domácí Zbořil minutu před koncem. V samotném závěru pak ještě zakončil pohlednou kombinaci Zápotočný na konečných 5:2. Slza Přibyslavice tedy po velmi povedeném jaru končí na čtvrtém místě.

Semifinále Moravské ligy
SK JIHLAVA B - PŘIBYSLAVICE 5:2
konečný stav série: 3:2

Branky a nahrávky: 26. Král (Anděl), 28. Průcha (Apeltauer), 40. Král (Zápotočný), 45. Zbořil (Průcha, Peschout), 45. Zápotočný (Král, Harasim) – 20. Mejzlík, 29. Bednář (Fiala). Rozhodčí: Boháček, Chocholouš. Vyloučení: 6:4, navíc Klíma (SKJ) 10 min. OT. Využití: 1:1. Diváci: 90. Třetiny: 0:0, 2:2, 3:0.

SK Jihlava B: Ježek (Bártů) – Anděl, Zbořil, Harasim, Klíma, Vala, Habermann, Hrbáč – Koudelka, Zápotočný, Král – Trybuček, Mandát, Pošvic – Apeltauer, Peschout, Průcha – Herman, Zeman, Smutný.

Přibyslavice: Maxa (Pojer) – Benáček, Randa, Gric, Zelený, Hort, Hanzl – Bednář, Fiala, Novák – I. Samek, Mejzlík, Brym – L. Němec, P. Němec, Chlubna.

David Fiala