Hosté nastoupili v okleštěné sestavě. „K utkání jsme cestovali velmi oslabení, ale s touhou bodovat. Hráči, kteří nastoupili, většinou paběrkovali mezi sestavou a střídačkou, a tak si byli dobře vědomi šance si vybojovat místo v základní sestavě," má jasno trenér Sniperů Michal Pazderník.

Na jeho tým čekal přetěžký úkol. „O soupeři jsme věděli, že je nebezpečný po rychlém přechodu do útoku a také většinu akcí zakončují v předbrankovém prostoru po krosových přihrávkách. I přesto jsme dvakrát inkasovali z těchto situací," komentuje třebíčský kouč.

Hráči z Vysočiny pak vyrovnali, ale Havířov si vzal vedení zpět, ovšem do kabin se mohlo jít za nerozhodného stavu. „Dokázali jsme srovnat krok a zjistili, že se s nimi dá hrát. I přes další odskočení soupeře, jsme nakonec odcházeli do kabin s jednobrankovou ztrátou i s pocitem křivdy. Na konci třetiny jsme vstřelili regulérní branku, ale rozhodčí byli přesvědčeni, že to bylo až po čase," kroutil hlavou Pazderník.

Třebíčští však po změně stran zabrali, strhli vedení na svou stranu, ale Havířovští vývoj střetnutí zase otočili. „Díky tomu neuznanému gólu jsme do druhého dějství vlétli, utkání jsme otočili a domácí prakticky k ničemu nepustili. Nakonec jsme si opět vybrali slabší chvilku a soupeř vývoj utkání opět otočil. Naštěstí jsme snížili, a tak jsme i po druhém dějství odcházeli s jednobrankovým mankem," popisuje kormidelník Sniperů.

Ten udělal do poslední části v sestavě změnu, která nesla ovoce. „Do třetí třetiny jsem vyměnil brankáře a psychicky odpočatý Krejčí se činil. Se všemi pokusy soupeře si poradil a Kuželka životním zápasem dokonal obrat. Každopádně musím poděkovat všem za vítěznou tečku v tomto roce," hodnotí šéf hostující střídačky.

Snipeři stráví vánoční přestávku na sedmém místě. „Vítězstvím jsme si vydobyli desetibodový náskok na play-off. Doufám, že si to opět nezkazíme zbytečnou domácí ztrátou, protože hned po Novém roce budeme hrát další těžký zápas. Už teď víme, že nebudeme moci počítat s juniory, kteří budou startovat na turnaji ve Švédsku," nechal se slyšet šéf třebíčské střídačky.

HAVÍŘOV – TŘEBÍČ 8:11
Branky a nahrávky: 3. Posselt (Skácel), 6. Daniš (Gregor), 9. Labuz (Lepík), 14. Skácel (Posselt), 20. Posselt (Skácel), 35. Kozelský (Gregor), 35. Fifeger (Labuz), 36. Kozelský (Skácel) – 6. Kuželka (Pospíšil), 7. Vlach (Kuželka), 15. Janata (Blažek), 16. Molák, 22. Molák (Pospíšil), 30. Macálka (Vlach), 39. Blažek (Dlabač), 45. Homolka (Janata), 47. Kuželka (Vlach), 51. Homolka (Kuželka), 57. Kuželka (Molák). Rozhodčí: Krátký – Vojkůvka. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 21. Třetiny: 5:4, 3:3, 0:4.
Havířov: Hykl – Daniš, Labuz, Fifeger, Gregor, Kroček, Mrózek, Skácel, Lepík, Posselt, Kantor, Řezáč, Prorok, Kozelský.
Snipers Třebíč: Bazala (41. Krejčí) – Macálka, Vlach, Papoušek, Dlabač, Pospíšil, Blažek, Janata, Homolka, Kuželka, Molák.