Alfou a omegou letošní sezony jsou pro Snipers závěry zápasů. Ty se jim hrubě nedaří, a to se potvrdilo v plné míře i v sobotu. Zdálo se, že velmi atraktivní utkání plné zvratů dotáhnou do vítězného konce, ale to se nestalo.

Martin Prokop na Rallye Dakar.
Tvrdý život závodníků: auto v plamenech a kotrmelcích, vážně zraněný spolujezdec

Přitom vedli 7:6 a dvě minuty před koncem putoval na trestnou lavici za sekání pelhřimovský forvard Jan Sláma. Klidný závěr se nekonal, po chybě Třebíče se dostali hosté do rychlého protiútoku a Knězů svým třetím gólem v duelu vyrovnal. Spartak tak oplatil stejnou mincí, před tím totiž dvakrát při vyloučení Jiřího Halamy v početní výhodě inkasoval. „Opět jsme ztratili dva body za vítězství kvůli chybě v naší přesilové hře, takže jsme darovali soupeři vyrovnání,“ kroutil smutně hlavou třebíčský trenér Michal Pazderník.

Potom se potvrdila i další stará pravda, Třebíč bonusový bod v prodloužení nezískává. „Soupeř byl šťastnější,“ dodal Pazderník.

Ilustrační foto.
Hekerle povede na jaře Okříšky

To jeho pelhřimovský protějšek Petr Zajíček byl pochopitelně podstatně spokojenější. „Bylo to derby, jak se patří: plné osobních soubojů a šancí na obou stranách. Konečně jsme přidali více bojovnosti a chuti se porvat o vítězství. Rozhodla jedna přesná střela v prodloužení.

TŘEBÍČ – PELHŘIMOV 7:8 pr.

Branky a nahrávky: 2. Malich (Vlach), 3. Vlach (Halama), 4. Blažek (Žák), 29. Blaha (Halama), 34. Žák (Štveráček), 46. Vlach (Malich), 51. Kelbler - 3. Běhounek, 5. Mátl (vlastní), 6. Fučík (Šulc), 28. Knězů (Fučík), 31. Brothánek (Běhounek), 47. Knězů (Poduška), 59. Knězů (Fučík), 63. Fučík (Zrzavý). Rozhodčí: Štolc – Urbánek. Vyloučení: 3:1, využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 165. Třetiny: 3:3, 2:2, 2:2 - 0:1.

Třebíč: Brestovský (21. Bazala) – Štveráček, Picmaus, Homolka, Halama, Blaha, Žák, Salák, Malich, Mátl, Benáček, Vlach, Kelbler, Blažek, F. Salák, Halama, Nestrojil, Hobza.

Pelhřimov: Kuchař – Kocián, Zrzavý, Šulc, Švrkala, Knězů, Poduška, Vlach, Mozr, Fučík, Hendrych, Smejkal, Brothánek, Sláma, Běhounek.