Gymnastky soutěžily v osmi kategoriích. Mezi nejmladšími jasně dominovaly třebíčské závodnice. Vítězkou se před osmnácti dalšími dívkami ve věku osm let a mladší stala Denisa Prokešová. Na druhém místě ji následovala také domácí Šárka Lesslová. Třetí třebíčské gymnastce Karolíně Vlasákové těsně utekla medaile a skončila na čtvrtém místě. „Denisa, Šárka a Karolína patří mezi naše největší talenty. Do budoucna na ně sázíme, myslím, že mohou dosáhnout velkých výsledků,“ řekla k nejmladším třebíčským závodnicím trenérka klubu Baver Michaela Křenková.

V kategorii nadějí mladších závodily domácí Lada Seichterová, Kateřina Hortová a Simona Bachmanová. Pro děvčata byl závod první zkouškou v nové sezóně, ve které je čeká mistrovství republiky na konci května.Nejdůležitější částí programu byl závod juniorek. Ty se chystají na mistrovství republiky, které se koná už tuto v neděli v Praze. Třebíčské trio Nikol Malíková, Kristýna Lesslová a Eliška Dočkalová tak na domácím závodě mohlo otestovat formu. Nejlépe si vedla Kristýna Lesslová, která obsadila páté místo v sestavě se stuhou a osmé místo s obručí.

„Juniorky předvedly svůj standartní výkon, do mistrovství republiky musíme ještě zapracovat, ale myslím, že bychom alespoň v některých sestavách mohly zabodovat,“ shrnula vystoupení juniorek Křenková. Lucie Švédová reprezentovala třebíčský klub v kategorii seniorek, kde obsadila třikrát stříbrnou příčku. Závod zpestřily svým vystoupením i nejmladší gymnastky z přípravného oddílu.

Gymnastky Baveru čeká jaro nabité soutěžemi. Téměř každý víkend odjedou na závody do různých měst republiky, ale i do zahraničí. Vrcholem pro ně budou mistrovství republiky v jednotlivých kategoriích.

KATEŘINA DLABAČOVÁ