O zlatém poháru se rozhodovalo mezi sedmi týmy z celé republiky. V základní skupině Třebíč narazila nejdříve na nejlepšího zástupce Čech, Tempo Praha. Soupeři se sice dařilo bodovat v každé směně, ale díky silné pálce si Nuclears připsali vítězství 19:9. Proti mladému družstvu z Blanska si družstvo z Vysočiny věřilo a skóre se zastavilo na konečných 25:3 pro Třebíč. Systém turnaje svedl proti sobě Tempo a Nuclears ještě v utkání o první místo v základní skupině. Po výhře 20:3 se z postupu do semifinále radovali Třebíčští. V utkání o postup do finálových bojů hráči Nuclears jasně dominovali a tým Pipas Brno porazili vysoko 21:0.

Stejně jako v kategorii mladších žáků do deseti let narazili i osmiletí v posledním zápase sezony na Draky Brno. Finále Českého poháru začala Třebíč lépe a po první směně vedla nad Draky 2:0. Brňané ale hned v následujícím inningu srovnali na 2:2 a v dalším průběhu utkání se ujali vedení, které udrželi až do konce a po výhře 2:7 se mohli radovat ze zisku trofeje.

Mladší žáci do osmi let přidali další velký úspěch Třebíče a rozšířili sbírku medailí z letošních šampionátů České republiky na pět. Nuclears tak byli úspěšní ve všech mládežnických kategoriích, když přivezli jedno zlato, třikrát stříbro a jednou bronz.

Letošní rok se tak stal vůbec nejúspěšnějším v dějinách třebíčského baseballu. Sezonu definitivně uzavře turnaj pro veřejnost ve zjednodušeném baseballu. Takzvaný Slowpitch začíná v sobotu od 10.00 Na Hvězdě.