Tento závod obnáší podle názvu čtyři disciplíny. Začíná se hromadným startem běhu na tři kilometry z areálu venkovního koupaliště v Zábřehu podél řeky Sázavy se čtyřmi brody. Druhý byl letos plavecký, směrem k vodní nádrži Nemilka, kde po povinném osmělení následuje 600 metrů plavání. Po 500 metrech je výlez po požárních žebřících na můstek a následuje skok ze tří metrů do vody a závěrečná stovka do depa k přezutí do kolečkových bruslí. 10,5 kilometrů začíná náročným a nebezpečným sjezdem od hráze do údolí k Sázavě a ne jeden účastník jej odnesl „silničním lišejem.“

Po dojetí zpět do areálu koupaliště pokračuje závod poslední disciplínou na 11 kilometrů dlouhém okruhu na horském kole a v kopcovitém terénu se dvěma brody. Premiéru na tomto druhu kvadriatlonu si užil Petr Mejzlík z TJ SpartakTřebíč. Časem 1:46,28 hodin vybojoval v kategorii 551 třetí příčku, celkově dokončil na 52. místě. Loňské vítězství obhájil Vojtěch Bednarský ze Šumperku v čase 1:11,54 hodin.

„Náročný a nebezpečný závod. Do naší kategorie bylo přihlášeno jedenáct chlapů, v cíli sedm. Je dost odpadlých, podřených, pomlácených. Závod začíná vlastně až po plavání, skoky do vody z větší výšky byl návrat do dětských let. Brusle mají dva sjezdy, kdy se to rozjede celkem dost. Ale dal jsem to bez pádu. Na kole jsem padl dvakrát celkem v rychlosti, bylo občas bahno po deštích a klouzalo to. Vyšel jsem z toho jen se dvěma odřeninami na koleně a loktu, takže jsem vlastě šťastně v cíli bez úhony. Ale tohle bylo poprvé a naposledy. Jdu do hodně adrenalinových akcí, tohle jsem zkusil, dojel zdravý a úspěšně. Jen tohle riziko už asi příště nepodstoupím,“ hodnotí Petr Mejzlík. (pok, pm)

Marie Tomešková