Téměř 50 triatlonistů ze šesti zemí Německa, Velké Británie Francie, Polska, Španělska a České republiky si změřilo síly na tratích o objemech 4 km plavání - 90 km cyklistiky - 20 km kajak - 21 km běh. Závod jim znepříjemňovala délka tratí i horké počasí. A to podle očekávání ovlivnilo i pořadí, kdy někteří z hlavních favoritů neviděli cílovou bránu, včetně loňského vítěze světového poháru Španěla Enriqua Pecese.

Svoje zastoupení měl i oddíl TT TJ Spartak Třebíč. V kategorii 50+ vydřel Petr Mejzlík druhé místo v čase 9:05,27 hod. před dotírajícím Polákem Pietrzakem (+ 4 min.) a stal se tak vícemistrem světa této kategorie. Celkově skončil jedenáctý. Pro vítězství v kategorii doběhl Christian Schmidt z Německa.

„Plavalo se docela slušně, na kajaku jsem nic delšího nejel a myslel, že nedojedu. Jedenkrát jsem tam padnul, ale u břehu, takže ztráta jen čtyři minuty. Ve čtvrtém kole mi úplně vypovědělo tělo daleko od břehu, svalový třes. A najednou to naskočilo, a dojel jsem už bez problémů kajak. Před tím kolo nezklamalo, jelo se mi i v těch kopečcích báječně a závěrečný běh byl hodně na morálku. Polák za mnou vybíhal po kajaku 12 minut za mnou, byly čtyři kola po 5 km, další kolo už jen sedm minut. Nepřestával jsem makat a další okruh stáhl jen minutu. V posledním kole sice stáhl další dvě minuty, ale zůstal čtyři za mnou. V cíli jsem padl do trávy, ale moc rád, že jsem si krásně zazávodil na své nejoblíbenější trati,“ hodnotí průběh závodu Petr Mejzlík.

Překvapivým, ale zaslouženým vítězem se stal časem 7:08,55 hod. Leoš Roušavý před Toralfem Bergem z Německa.

Nuclears Třebíč.
Senzace! Nuclears sesadili z čela brněnské Draky