Domácí vyhráli první zápas hladce. „Vinu na tom měla především velice nervózní hra hostů. Nám se dařilo prakticky vše, zatímco soupeři nic. Žďár vytvářel jednu chybu za druhou a na větší odpor se překvapivě nezmohl," shrnul úvodní střetnutí hrotovický trenér Jiří Kolouch starší.

Ovšem do druhého duelu nastoupil celek od řeky Sázavy s úplně jiným nasazením. „Nervozitu z prvního utkání nechali hosté v šatně a hrál se úplně jiný zápas," komentuje kouč Hrotovic. Lídr tlačil jeho tým servisem. „Mnohem lépe útočili po kůlech, nám už nevycházel útok tak jako v prvním utkání a často jsme končili na vysokých blocích soupeře," pravil Kolouch.

Šéfa domácí střídačky těšilo jedno vítězství nad vedoucím celkem soutěže. „I přes prohru ve druhém utkání si myslím, že se třemi body můžeme být spokojení. Žďár prohrál teprve druhý zápas v sezoně," nechal se slyšet hrotovický lodivod.
Jeho svěřenci si díky tomu, že Střelice na Modřanech uhrály čtyři body, v tabulce o příčku pohoršili. Hrotovice se mohou vrátit na druhé místo o víkendu, kdy zavítají do Malšovic. „Je to nepříjemný soupeř, který hraje dobrý volejbal hlavně doma," zvedá varovný prst Kolouch.

HROTOVICE – ŽĎÁR N. S. 3:0 (18,16,16), 1:3 (-24,20,-23,-19)
Hrotovice: Bartes, Cafourek, Doležal, Huryta, Pavel Roupec, Petr Roupec, Kolouch ml., Pečenka, Slatinský, Svoboda. Trenér: Jiří Kolouch starší.


Ostatní výsledky 13. a 14. kola: Modřany – Střelice 1:3 a 3:2, Dvůr Králové nad Labem – Malšovice 3:0 a 3:0, Hronov – Česká Třebová 3:2 a 1:3, Dansport Praha – Chvaletice 3:0 a 1:3.


Příští kolo (sobota): Střelice – Chvaletice, Česká Třebová – Dansport Praha, Žďár nad Sázavou – Hronov, Malšovice – Hrotovice, Modřany - Dvůr Králové nad Labem.