TŘEBÍČ – OLOMOUC 24:29


Třebíčankám v náhradní hale nevyšel úvod a záhy prohrávaly 0:3. Po prvním poločase hráčky Olomouce navýšily vedení na rozdíl šesti branek.


„Špatně jsme se připravili na zápas a na začátku vyrobili několik chyb, které soupeř potrestal. Prostě jsme zahráli velmi špatně a neproměnili své šance,“ litoval vedoucí třebíčského družstva Bronislav Horečka.


Jeho svěřenkyním nenahrával do karet ani fakt, že se nehrálo v Městské sportovní hale, ale ve té vedlejší Integrované střední průmyslové školy.


„Mohlo to mít vliv, ale nebyl to rozhodující faktor. Je sice pravda, že je v té hale opticky širší hřiště, brankoviště má jinou barvu a hráčky na to nejsou až tak zvyklé, ale prostředí bylo pro oba týmy stejné,“ nevymlouvá se třebíčský funkcionář.


Nevydařený výkon domácích pokračoval i ve druhém dějství. Házenkářkám Spartaku se stále nedařila střelba, a tak si družstvo z Hané dokráčelo pro vítězství.


„Nám nezahrály spojky ani křídla. Nefungovalo nám nic. Měli jsme i nějaké šance, ale když je neproměníme, tak těžko můžeme pomýšlet na vítězství. Také musím pochválit brankářku soupeře, i když jsme jí to chabou střelbou hodně usnadnili,“ uzavřel hodnocení Horečka.

Branky a sestava Třebíče: Paseková (20. Pospíchalová) – Zbožínková 8, Horečková 2, Malenová 2, Tomášková, Kloudová 5, Továrková 2, A. Lorencová 1, Kolajová 1, Svobodová, Janíčková, Salašová 3. Poločas: 10:16.