Nejúspěšnější svěřenkyní trenérky Michaely Křenkové je po mistrovství republiky dorostenek, jež se konalo ve Žďáře nad Sázavou 23. května, Eliška Dočkalová. „Eliška na sobě velice zapracovala, nejen fyzicky, ale hlavně psychicky, což bylo velmi důležité. Podala maximální výkon a já jsem na ni pyšná," řekla spokojená Křenková.

Dočkalová získala celkové třetí místo a odvezla si ještě další dvě medaile. Stříbro vybojovala mezi téměř čtyřiceti gymnastkami i za sestavu s kužely a s obručí. V celkovém pořadí se neztratila ani Lucie Švédová, bývalá svěřenkyně trenérky Křenkové, která nyní reprezentuje brněnský klub. Ta skončila na šestém místě. Pro Baver bylo vrcholem sezony mistrovství kadetek, které pořádal moderně-gymnastický klub v Třebíči 17. a 18. května. Do Třebíče se sjely gymnastky z celé republiky a městská hala TJ Spartak byla dva dny plná gymnastek, rozhodčích, trenérek, rodičů a fanoušků. „Organizace tohoto závodu je velmi náročná. Mistrovství republiky má přísná kritéria, vše musí probíhat podle pravidel a hladký chod je nutnou podmínkou. Myslím, že v Třebíči se nám to povedlo, slyšela jsem slova chvály ze všech stran," vysvětluje Křenková.

Doma se neztratily

I na domácí půdě měly třebíčské gymnastky své zástupkyně. Lucie Nováčková a Natálie Sobotková se probojovaly mezi 48 gymnastkami do finálového výběru, a splnily tak trenérčina očekávání. Neztratila se ani mladá Karolína Vlasáková, která sice zůstala za branami finále, ale do budoucna je velkým příslibem. „Závodit před domácím publikem bylo fantastické. Měly jsme v našich fanoušcích obrovskou podporu, díky které jsme si závod mohly naplno užít," popsala atmosféru mistrovství Lucie Nováčková.

A poslední květnový víkend si svou premiéru na nejprestižnějším závodě v republice užily i malé naděje třebíčské gymnastiky Anna Jaitnerová, Linda Pospíšilová a Klára Havlíčková. Nabité startovní pole téměř padesáti gymnastek je sice do finále nepustilo, ale i tak je trenérka Křenková s jejich výkony spokojená.

„Holčičky ze sebe vydaly maximum. V republice je mnoho malých talentovaných gymnastek a většina z nich tráví v tělocvičně skoro celý den. Já jsem nyní ráda, že vím, že mám v Třebíči malé šikovné gymnastky, které sport milují," uzavřela Křenková.

Moderní gymnastky nyní čeká příprava na podzimní sezonu ve společných skladbách. Tvorba nových choreografií, kondiční soustředění, nácvik náročných společných sestav, na to vše se teď zaměří svěřenkyně Michaely Křenkové.

KATEŘINA DLABAČOVÁ