"Z celkem 31 družstev v regionálním kole na Vysočině vybojovala první místo Základní škola Leandra Čecha z Nového Města na Moravě. Na druhém místě se umístilo domácí družstvo ZŠ Bartůškovy z Třebíče a třetí příčku obsadila ZŠ Husova z Náměšti nad Oslavou. Bronzová medaile o pouhý jeden bod unikla základní škole z Myslibořic," konstatovala tisková mluvčí projektu Hana Marešová.

Úspěšné školy se ve finálovém klání utkají s vítězi dalších 13 regionálních kol o peněžní odměny v celkové hodnotě 300 tisíc korun určené na rekonstrukce školních sportovišť. Do zbývajících jarních regionálních kol, jejichž kapacita zatím není naplněna, se školy mohou přihlásit prostřednictvím webových stránek www.kinderasport.cz.

Kinderiáda je atletická soutěž určená pro žáky a žákyně druhých až pátých tříd základních škol. Mnohým z malých sportovců nabízí Kinderiáda možnost poprvé si vyzkoušet atmosféru opravdových závodů a porovnat své sportovní výkony s ostatními v individuálních disciplínách: běhu na 60 m, hodu plným a kriketovým míčkem, skoku do dálky a z místa, ale také v kolektivních štafetách 4 x 60 metrů.

Atletické závody Kinderiáda pořádá společnost Ferrero ve spolupráci s Českým atletickým svazem od roku 1997. Vedle Ludmily Formanové je patronem soutěže také desetibojař Tomáš Dvořák. „Talentem Kinderiády“ pro letošní ročník byl odbornou komisí na základě průběžných sportovních výsledků zvolen šestnáctiletý nadějný desetibojař Václav Sedlák.

V současné době trénuje v oddíle Dukla Praha pod vedením trojnásobného mistra světa v desetiboji a patrona Kinderiády Tomáše Dvořáka. Společnost Ferrero Česká mu poskytuje finanční podporu určenou na sportovní vybavení a tréninkové aktivity.

zdroj: Hana Marešová, AMI Communications