„Jürg si s ředitelkou závodu Zorou Honzlovou a s šéfem tratí Slávkem Buchtou prošel plánované okruhy. Ladily se detaily okolo vedení tratí, nastavení zatáček a podobně,“ uvádí člen Rady Tour de Ski a SK Nové Město na Moravě Michal Lamplot a pokračuje:

„Setkání se zúčastnili i zástupci České televize. Další skupina se zase věnovala záležitostem spojeným s produkcí v areálu. Diskutovalo se o ozvučení areálu, moderátorech, programu pro diváky a podobně.“
Bližší kontakt

Pořadatelé chtějí jít i nadále cestou zatraktivňování běžeckého lyžování, diváky chtějí stále více zatáhnout do dění. Proto pro ně chystají další novinky.

„V plánu máme ozvučení esíček (divácky hojně navštěvovaná část okruhu – pozn. autora), příznivci lyžování by mohli mít možnost nakouknout do servisního zázemí a do prostoru startu. Měli by tak bližší kontakt se závodníky. Chceme tak vylepšit doprovodný program. Řada dalších věcí je ve stádiu příprav, takže je nechceme zatím prozrazovat. Diváci se ale určitě mají na co těšit,“ slibuje Lamplot.

Třetí ročník Tour de Ski odstartuje 27. prosince v německém Oberhofu prologem, do Nového Města dorazí 30. prosince.

Na Silvestra je na programu závod v klasice (muži 15 km, ženy 10 km), Nový rok otevřou bruslařské sprinty.

------------

------------

Připravili jsme pro vás seriál článku o Tour de Ski v Novém Městě 2008/2009 ZDE