Český národní tým se v základní skupině postupně utká s Maďarskem, Německem a Ruskem. Ve druhé základní skupině jsou Itálie, Belgie, Francie a Holandsko. Jde o nejlépe obsazené mistrovství, kde nebude chybět žádný z nejsilnějších evropských výběrů. A jak vidí šance svého týmu hlavní trenér české reprezentace Filip Procházka?

„Naším cílem v této těžké konkurenci je bojovat o medaile. Největším favoritem jsou podle mě Italové, s nimiž bude Česká republika reprezentovat Evropu na nadcházejícím mistrovství světa,“ říká Procházka.

Svého zástupce bude mít na hřišti i domácí klub Třebíč Nuclears. „S Pavlem Peroutkou počítám do outfieldu (vnější pole – pozn. autora), kam budou směřovat odpaly silných pálkařů. Jeho místo bude nejspíš v pravém zadním poli,“ říká k mladému zástupci Nuclears reprezentační trenér.

Do turnaje vstoupí Česká republika hned po zahajovacím ceremoniálu, který je plánovaný na úterý 2. července 2019 od 17.15 hodin. Češi na hlavním hřišti vyzvou od 18.00 překvapení loňského šampionátu, tým Maďarska.

Ve středu pak Česká republika narazí na Německo a ve čtvrtek 4. července se postaví proti Rusku. Utkání v základní skupině začínají vždy v 18.00 hodin. Semifinále jsou na programu v pátek 5. července. Pokud Češi postoupí, čemuž všichni odborníci věří, měli by hrát na hlavním hřišti od 17.00 hodin. Turnaj uzavřou zápasy o medaile v sobotu 6. července. Zápas o třetí místo začne ve 1dvě po poledni a finále pak v 17.00 hodin.