ŽABOVŘESKY B – TŘEBÍČ 73:75 p
Dramatické utkání nabídlo zajímavou a oku lahodící basketbalovou podívanou. „Utkání bylo hodně vyrovnané," potvrzuje třebíčský trenér Vladimír Smital.

Hosté měli v první čtvrtině navrch a po deseti minutách vedli o pět bodů. „Myslím, že jsme byli o něco lepší a prosazovali jsme se zejména z protiútoků. V jejich proměňování byl vynikající Balko," pochválil svého hráče hostující kouč.

Od druhé části se oba týmy přetahovaly o vedení. Nakonec muselo rozhodnout prodloužení. „Vlastními chybami a neproměněnými šestkami jsme si to zkomplikovali. Soupeř toho využil k vyrovnání a deset vteřin před koncem měl i šanci rozhodnout, ale naštěstí se mu to nepodařilo. V prodloužení jsme už byli lepší, a i když vítězství vybojoval celý tým, tak se zaskvěl Špaček, který jako jediný ty šestky proměňoval. Jinak to byla katastrofa, měli jsme padesáti procentní úspěšnost," hodnotí Smital.
Body a sestava TJ Třebíč: Čermák 20, Balko 16, Jaromír Svoboda 8, D. Černý 6, Šárka 6, Špaček 6, Milota 5, Diviš 4, R. Černý 2, Janků 2, Jan Svoboda. Čtvrtiny: 15:20, 15:8, 17:20, 18:17 – 8:10.

Č. POLE BRNO – TŘEBÍČ 68:50
Hostům se dařilo v první čtvrtině vzdorovat. „Soupeř byl lepší, ale my kvalitní obranou s ním drželi krok. Ve druhé čtvrtině se nám zranil Balko a začali jsme ztrácet. Obranu jsme sice měli dobrou, dostali poměrně málo bodů, ale vázl nám útok. Ve třetí čtvrtce jsme dali jen dva koše," podotýká třebíčský lodivod Vladimír Smital.

Brňané ale měli v závěru proti oslabené Třebíči více sil. „Do jakési herní pohody jsme se dostali až v poslední části, ale to už soupeř zvolnil tempo. Na hráčích byla vidět únava z předchozího zápasu. Soupeř vyhrál zaslouženě," uznal hostující kormidelník.
Body a sestava TJ Třebíč: Milota 13, D. Černý 10, Špaček 7, Balko 6, R. Černý 4, Diviš 4, Čermák 2, Janků 2, Šárka 2, Gruber, Jaromír Svoboda. Čtvrtiny: 19:16, 21:13, 12:4, 16:17.