MOHELNICE – TŘEBÍČ 80:84 (24:20, 15:20, 21:25, 20:19)

Třebíčští utkání na půdě posledního týmu, který bojoval o teoretickou šanci na záchranu, nezačali nejlépe a první čtvrtinu prohráli o čtyři body.
Zlom nastal ve druhé desetiminutovce, kterou hosté vyhráli o pět bodů a Třebíč po prvním poločase vedla o bod vedla. „Ve druhé čtvrtce jsme zlepšili obranu a vyrovnali hru i skóre,“ říká třebíčský kouč Vladimír Smital.

Jeho svěřencům vyšla nejlépe třetí část, ve které zvýšili vedení na rozdíl pěti bodů. „Nejlepší byla z naší strany tato čtvrtina, ve které jsme získali mírný náskok,“ pochvaluje si třebíčský lodivod.

Hosté si v závěrečném dějství veledůležité vítězství pohlídali. „V poslední čtvrtce se nám vyfaulovali David Vérosta s Michalem Čermákem, takže jsme utkání dohrávali v šesti lidech. Soupeř se snažil dotahovat, ale nám se to podařilo udržet, ubránili jsme je,“ oddychl si trenér TJ Třebíč.

„Nemohli jsme moc faulovat, ale v závěru jsme dali nějaké šestky a vítězství si pohlídali,“ dodal jedním dechem Smital.

Body Třebíče: Vyskočil 10, Balko 13, P. Jančář 29, Čermák 13, Špaček 8, Vérosta 11.

ŠUMPERK – TŘEBÍČ 78:84 (24:21, 19:23, 15:19, 20:21)

Hosté nezačali dobře a po úvodním dějství prohrávali. „Měli jsme katastrofální začátek, kdy jsme za prvních pět minut inkasovali sedmnáct bodů,“ popisuje začátek střetnutí třebíčský kouč.

„Museli jsme si vzít oddechový čas a říct si, že je potřeba zlepšit obranu, což se nám ještě v první čtvrtce podařilo a hra byla potom daleko vyrovnanější,“ vystihl Smital.

Jeho svěřenci vyhráli druhou část a získali poločasové vedení. „Košem na konci druhé čtvrtiny jsme strhli vedení na naší stranu,“ řekl šéf třebíčské lavičky.

Hostujícím hráčům vyšla třetí desetiminutovka, kterou vyhráli o čtyři body a tím získali rozhodující náskok.
„To rozhodlo, vypracovali jsme si nějaký náskok, který jsme drželi. Problém však byl v tom, že už na začátku třetí čtvrtiny měl tři fauly Pavel Jančář, vyfauloval se Michal Čermák a se čtyřmi fauly dohrávali Špaček s Vérostou,“ zvedá varovný prst třebíčský kouč a dodal: „Museli jsme hrát odpovědně v obraně.“

Třebíčští si v závěrečné části plný bodový zisk pohlídali.

„Soupeře jsme nepustili do nějakého stahování, když se o to pokusil, tak jsme vždy dokázali odpovědět. Bylo to o hodně těžší utkání, ve kterém jsme hráli na osm hráčů a téměř všichni museli hrát celých čtyřicet minut,“ hodnotí třebíčský kouč.

„Všichni toho měli dost, ale vydrželi jsme ten závěrečný nápor soupeře. Šumperk měl k dispozici dvanáct hráčů, ale utkání se mu nepodařilo otočit. Dávali jsme jim nějaké šestky a podařilo se nám nastřílet i několik bodů v závěru,“ dodal jedním dechem trenér Třebíče.

Body Třebíče: P. Jančář 29, Vyskočil 21, Čermák 15, Balko 19, Vérosta 3, Černý 6.