Ve druhém vzájemném zápase, kterým se základní část soutěže přehoupla do své druhé poloviny, utrpěl lídr tabulky na brněnské palubovce debakl.

TŘEBÍČ – ŽABOVŘESKY 81:80 (17:20, 22:19, 20:24, 22:17)


Lídrovi soutěže se nevydařil začátek utkání a po první čtvrtině prohrával o tři body. Třebíčským se podařilo vyrovnat až ke konci poloviny utkání.
Domácí ovšem nezvládli třetí část, ve které si Brňané vypracovali čtyřbrankový náskok. Ten hosté ještě dokázali v průběhu závěrečného dějství o deset bodů navýšit.


Ještě šest minut před koncem utkání vedli hosté 74:60. V této chvíli Třebíčští ukázali svojí sílu a během posledních šesti minut předvedli nevídaný obrat, po kterém dokázali zvítězit nejtěsnějším rozdílem.


„Žabovřesky jsou zatím nejlepší tým, se kterým jsme doma hráli. Prakticky po celou dobu utkání vedl. Nám se podařilo vyrovnat jen v polovině, ale pak nám opět odskočil. Potom nám vyšla závěrečná šestiminutovka, ve které jsme dokázali zlepšenou obranou a zpřesněným útokem výsledek otočit,“ byl spokojen třebíčský kouč Vladimír Smital.

Body Třebíče: P. Jančář 30, Milota 16, V. Jančář 10, Vyskočil 10, Balko a Vérosta po 6, Čermák 3.

ŽABOVŘESKY – TŘEBÍČ 96:68 (23:21, 29:15, 14:18, 30:14)


Utkání na brněnské palubovce mělo podobný průběh jako to třebíčské. Brněnští se na samotném začátku ujali vedení.
Po první čtvrtině měli dvoubodový náskok. Ten během druhého dějství navýšili o čtrnáct bodů.


Třebíčským vyšla pouze třetí část, kterou vyhráli o čtyři body. Ovšem čtvrtou čtvrtinu měli domácí hru plně ve své moci a přesvědčivé vítězství si už vzít nenechali.


„Bylo to vyrovnané utkání, které mělo stejný průběh jako to předchozí, jen s rozdílem, že jsme nedokázali v polovině vyrovnat. Další rozdíl byl v tom, že se nám ve zbylé části utkání nedařilo v obraně a ve střelbě,“ posteskl si třebíčský lodivod.


Body Třebíče: P. Jančář 14, V. Jančář 13, Vyskočil 12, Vérosta 12, Čermák 8, Balko 5, Milota 2, Špaček 2.