ZLÍN B – TŘEBÍČ 105:85
Hosté nastoupili v okleštěné sestavě, a tak mnoho šancí na úspěch neměli. Zlín totiž na domácí palubovce většinou střílí více jak 100 bodů. „Počítali jsme, že se zlínské béčko se na nás posílí o hráče z první ligy. Nastoupili proti nám dva. Připravovali jsme se na to, ale jednoho se nám uhlídat nepodařilo," posteskl si třebíčský kouč Vladimír Smital.

Aktéři se navíc zaměřovali více na ofenzivu, i na úkor defenzivy. „Oba týmy hrály bez obran a více se snažily zakončovat. Domácí byli pořád o nějakých 10 bodů napřed, a tak skončila i první čtvrtka," pravil hostující lodivod. Jeho svěřenci vyrovnali hru a měli soupeře na dostřel.

„Ve druhé a třetí čtvrtině byla hra vyrovnaná a nám se dařilo držet se soupeřem krok. V některých chvílích jsme to jejich vedení stáhli i na pět bodů, ale bohužel nám hned odskočili," smutnil třebíčský kormidelník.
Zlín šel do trháku zkraje závěrečné desetiminutovky, a na to už Smitalův tým odpovědět nedokázal. „Zlomový byl začátek čtvrté části, kdy jsme dostali několik košů po sobě a Zlín najednou vedl o 18 bodů. To se nám přes veškerou snahu dohnat nepodařilo," hodnotí hostující trenér.

Body a sestava TJ Třebíč: Špaček 20, Čermák 13, Jaromír Svoboda 13, Šárka 12, R. Černý 9, D. Černý 8, Janků 4, Milota 4, Gruber 2. Čtvrtiny: 32:23, 26:25, 23:23, 24:14.

KYJOV – TŘEBÍČ 65:68
Třebíčští začali ospale a pustili tak nadšeně hrajícího soupeře do vedení. Hosté však zabrali a převzali iniciativu. „Bylo to úplně jiné utkání, obrany obou týmů byly přesnější. Kyjov byl od začátku lepší, zatímco my jsme hráli nekoncentrovaně. Postupem času jsme se ale zvedli. Od druhé čtvrtiny jsme byli lepší my," komentuje Smital.

Jeho tým se v závěrečném dějství ujal vedení, které ale ztratil. Když utkání spělo do prodloužení, měli Kyjované 
v samotném závěru míč a zaútočili. Domácí hráč ale koš netrefil, a to hosté potrestali. Míče se zmocnil Balko, který několik vteřin před koncem trefil koš za tři body z půlící čáry, a bylo rozhodnuto.

„Ve čtvrté čtvrtině jsme se dostali do sedmibodového vedení, ale Kyjov nám několika lacinými koši srovnal a měl 15 vteřin před koncem výhodu útoku. Domácí ale střelu nedali, my z doskoku získali míč a protiútok zakončil trefou z půlky hřiště Balko," uzavřel hodnocení třebíčský kouč.
Body a sestava TJ Třebíč: Balko 14, D. Černý 10, Jaromír Svoboda 10, Špaček 10, Milota 6, R. Černý 5, Šárka 5, Čermák 4, Janků 4. Čtvrtiny: 19:13, 13:18, 15:18, 18:19.