Důvodem k zákazu dalšího řízení a zadržení řidičského průkazu však nebyl pouze alkohol.


Muže řídícího Škodu Favorit pod vlivem návykové látky zastavila v noci ze soboty na neděli policejní hlídka v obci Meziříčko.


Dvaadvacetiletý mladík tvrdil, že před jízdou ani při ní nepil.


„A ani dechová zkouška neprokázala, že by tomu bylo jinak. Poté se však řidič policistům sám přiznal, že požil návykovou látku marihuanu,“ popsal situaci mluvčí Policie ČR v Třebíči Stanislav Rampír.


Nejzávažnější případ bezohledného řidiče, který skončil dopravní nehodou, museli řešit hrotovičtí policisté. Jednalo se o osmapadesátiletého muže, který jel po silnici vedoucí z Kladerub do Mohelna a havaroval. „Když u něj policisté provedli dechovou zkoušku, naměřili hodnotu 2,82 promile alkoholu,“ uvedl Rampír.


Dalším hazardérem, který usedl opilý za volant, byl dvaadvacetiletý mladík jedoucí v autě značky BMW po silnici mezi obcemi Sádek a Rokytnice nad Rokytnou. Při kontrole mu byla provedena zkouška na alkohol s pozitivním výsledkem 2,32 promile. „Řidič na místě přiznal vypití jednoho dvanáctistupňového piva před jízdou,“ řekl Rampír. A dodal: „Muž byl hlídkou na místě zadržen a celá věc bude šetřena ve zkráceném přípravném řízení.“