Provoz na trati ve čtvrtek správci železnice ihned po nahlášení události zastavili. Nikomu se tak nic nestalo. „O autobusu velmi rychle informoval kolemjdoucí lidi na železniční stanici,“ sdělila v pátek policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Cestující z autobusu odešli bezpečně vystoupili. „Nikdo nebyl zraněn. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka. Zjistila, že autobus zůstal na přejezdu zablokován, neboť tento je pro taková vozidla neprůjezdný. Dopravní značení tam zakazuje vjezd vozidel nad tři a půl tuny,“ upřesnila Kroutilová.

Na přejezdu v Ledči nad Sázavou se 9. července srazil vlak s autem.
Na přejezdu v Ledči se srazil vlak s autem. Trať zprůjezdnili po dvou hodinách

Řidič autobusu se touto cestou snažil vyhnout koloně na dálnici. „Zvolil si k tomu ale trasu, kterou neznal, nevěnoval dostatečnou pozornost dopravnímu značení a osudným se mu stal právě železniční přejezd v Lukách nad Jihlavou,“ přiblížila policejní mluvčí.

Autobus se podařilo vyprostit až kolem sedmé hodiny večer. „Provoz na trati byl následně obnoven. Řidiči policisté uložili pokutu. Před jízdou nepil alkohol,“ dodala Kroutilová s tím, že  na přejezdu nevznikla žádná škoda.

Před pěti lety se u bývalé továrny Pleas stejným vzpříčil autobus na lince Znojmo – Praha, který na místní komunikaci zabloudil při objíždění kolon na státní silnici u Stonařova. Cestující stačili vystoupit, do přední části autobusu však narazil prudce brzdící rychlík od Brna. Díky duchapřítomnosti strojvedoucího vlaku se vše obešlo bez zranění.

Autobusová doprava do Větrného Jeníkova dne 9. července 2020.
Jeníkov: Nepanikaříme, tržby ale klesly na minimum. Pekárna zavřela úplně